fbpx

Paste cu pui, spanac si ciuperci

AutorCarmen Sorina
DificultateIntermediar

O reteta foarte rapida de paste delicioase !

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 1 baton paste
 4 catei de usturoi
 100 g spanac
 400 g smantana de gatit
 o conserva ciuperci taiate
 branza cheddar
 1 Piep de pui
 100 ml vin alb
 sare
 20 g unt

Mod de preparare:

1

Se pun pastele la fiert intr-o oala incapatoare cu putina sare.

2

Intr-o tigaie separata se prajeste pieptul de pui, feliat subtire.

3

Intr-o cratita/tigaie se pune untul. Dupa ce acesta s-a topit se adauga usturoiul tocat marunt.

4

Se adauga puiul taiat in bucati mici si se amesteca.

5

Se adauga spanacul si ciupercile.

6

Se adauga vinul si se amesteca pana la reducerea acestuia.

7

Se adauga pastele si se amesteca pentru a se omogeniza toate ingredientele.

8

Se adauga smantana de gatit si se rade putina branza cheddar.

9

Se asezoneaza cu sare si se lasa 5 minute la foc, amestecand din cand in cand.

10

Pentru servire se mai poate asezona cu chili/ierburi aromatice.

Ingrediente

 1 baton paste
 4 catei de usturoi
 100 g spanac
 400 g smantana de gatit
 o conserva ciuperci taiate
 branza cheddar
 1 Piep de pui
 100 ml vin alb
 sare
 20 g unt

Direcții

1

Se pun pastele la fiert intr-o oala incapatoare cu putina sare.

2

Intr-o tigaie separata se prajeste pieptul de pui, feliat subtire.

3

Intr-o cratita/tigaie se pune untul. Dupa ce acesta s-a topit se adauga usturoiul tocat marunt.

4

Se adauga puiul taiat in bucati mici si se amesteca.

5

Se adauga spanacul si ciupercile.

6

Se adauga vinul si se amesteca pana la reducerea acestuia.

7

Se adauga pastele si se amesteca pentru a se omogeniza toate ingredientele.

8

Se adauga smantana de gatit si se rade putina branza cheddar.

9

Se asezoneaza cu sare si se lasa 5 minute la foc, amestecand din cand in cand.

10

Pentru servire se mai poate asezona cu chili/ierburi aromatice.

Paste cu pui, spanac si ciuperci