fbpx

Paste cu sos alb și somon

AutorAndra
DificultateÎncepător

Pastele sunt un preparat pe placul oricui, chiar și al celor mai mari pretențios. Pot fi făcute în diverse combinații, nu necesită mult timp de gătire și sunt ideale pentru un prânz rapid..

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

Pentru paste
 100 g Tagliatelle
 1 linguriță(e) Sare
 1 l De apă
Pentru sos
 4 Căței de usturoi
 200 g Somon afumat la cald sau gătit pe grill
 200 ml Smântână de gătit
 Sare
 Piper
 Fulgi de ardei iute
 Pătrunjel
 Parmezan
 1 linguri(ă) Ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Într-o oală se pun pastele la fiert cu o linguriță de sare și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

Într-o tigaie se pun usturoiul și uleiul de măsline și se călește usturoiul timp de 2-3 minute.

3

Cand usturoiul este gata, se adaugă smântâna de gătit, sare și piper și se lasă la foc mic aproximativ 5 minute.

4

Se adaugă somonul in sos și se mai lasă pe foc 5-10 minute.

5

După ce pastele au fiert, se adaugă în tigaie peste sos alaturi de o lingură de apă în care au fiert pastele. Se lasă pe foc 5 minute după care se adaugă pătrunjel și parmezan ras

Ingrediente

Pentru paste
 100 g Tagliatelle
 1 linguriță(e) Sare
 1 l De apă
Pentru sos
 4 Căței de usturoi
 200 g Somon afumat la cald sau gătit pe grill
 200 ml Smântână de gătit
 Sare
 Piper
 Fulgi de ardei iute
 Pătrunjel
 Parmezan
 1 linguri(ă) Ulei de măsline

Direcții

1

Într-o oală se pun pastele la fiert cu o linguriță de sare și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

Într-o tigaie se pun usturoiul și uleiul de măsline și se călește usturoiul timp de 2-3 minute.

3

Cand usturoiul este gata, se adaugă smântâna de gătit, sare și piper și se lasă la foc mic aproximativ 5 minute.

4

Se adaugă somonul in sos și se mai lasă pe foc 5-10 minute.

5

După ce pastele au fiert, se adaugă în tigaie peste sos alaturi de o lingură de apă în care au fiert pastele. Se lasă pe foc 5 minute după care se adaugă pătrunjel și parmezan ras

Paste cu sos alb și somon