Paste Cu Sos De Gin

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

Cred ca aceasta reteta este una dintre cele mai bune retete de paste pe care le-am facut si mancat, asa ca daca ai putin timp te rog sa le faci, nu ai sa regreti.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 400 gr paste
 400 gr conserva rosii tocate
 150 gr pasta de rosie
 200 gr smantana lichida
 40 gr unt
 50 gr parmezan
 50 ml gin
 1 ceapa
 4 catei usturoi
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ½ tsp fulgi de chili

Mod de preparare:

1

Se fierb pastele dupa modul de preparare al ambalajului.

2

Intr-o tigaie topim untul cu o lingura de ulei de masline si calim ceapa si usturoiul, tocate, pentru 5 minute dupa care adaugam conserva de rosii, pasta de rosii, sarea, piperul si fulgii de chili si lasam la foc mic spre mediu 10 minute. La final adaugam smantana lichida si lasam la fiert inca 2 minute.

3

Dupa ce sosul e gata il bagam intr-un blender pana il facem fin, apoi il turnam inapoi in tigaie si turnam ginul peste si mai lasam la foc mic 2 minute.

4

Peste sos se adauga pastele, parmezanul si 100 ml apa de la paste si amestecam totul foarte bine.

Ingrediente

 400 gr paste
 400 gr conserva rosii tocate
 150 gr pasta de rosie
 200 gr smantana lichida
 40 gr unt
 50 gr parmezan
 50 ml gin
 1 ceapa
 4 catei usturoi
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ½ tsp fulgi de chili

Indicații

1

Se fierb pastele dupa modul de preparare al ambalajului.

2

Intr-o tigaie topim untul cu o lingura de ulei de masline si calim ceapa si usturoiul, tocate, pentru 5 minute dupa care adaugam conserva de rosii, pasta de rosii, sarea, piperul si fulgii de chili si lasam la foc mic spre mediu 10 minute. La final adaugam smantana lichida si lasam la fiert inca 2 minute.

3

Dupa ce sosul e gata il bagam intr-un blender pana il facem fin, apoi il turnam inapoi in tigaie si turnam ginul peste si mai lasam la foc mic 2 minute.

4

Peste sos se adauga pastele, parmezanul si 100 ml apa de la paste si amestecam totul foarte bine.

Paste Cu Sos De Gin