Perele mă duc cu gândul la copilărie și la curtea bunicilor, la părul lor bătrân care avea cele mai dulci și aromate pere din lume. Chiar dacă de atunci n-am mai mâncat pere atât de bune, am reușit să croiesc o rețetă delicioasă cu pere trase în unt și vin și apoi îmbrăcate într-un sos cremos de gorgonzola.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Taie perele cubulețe și rostogolește-le la tigaie în unt cu rozmarin. După câteva minute adaugă jumătatea de linguriță de zahăr brun, iar când începe să se caramelizeze, stinge cu vin și lasă să fiarbă.
Când scade vinul, adaugă smântâna pentru gătit și condimentează cu sare și piper, iar când smântâna devine cremoasă presară gorgonzola și ia de pe foc!
Fierbe pastele al dente și apoi spală-le cu apă rece și lasă-le să se scurgă în strecurătoare.
Amestecă pastele cu sosul de gorgonzola, iar la final presară nucă măcinată deasupra. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Taie perele cubulețe și rostogolește-le la tigaie în unt cu rozmarin. După câteva minute adaugă jumătatea de linguriță de zahăr brun, iar când începe să se caramelizeze, stinge cu vin și lasă să fiarbă.
Când scade vinul, adaugă smântâna pentru gătit și condimentează cu sare și piper, iar când smântâna devine cremoasă presară gorgonzola și ia de pe foc!
Fierbe pastele al dente și apoi spală-le cu apă rece și lasă-le să se scurgă în strecurătoare.
Amestecă pastele cu sosul de gorgonzola, iar la final presară nucă măcinată deasupra. Poftă bună!