Paste cu sos de rosii, ciuperci si busuioc

AutorSoare Elena
DificultateÎncepător

Pentru copii, ciupercile sunt cu adevarat un superaliment. In afara faptului ca dau o savoare minunata mancarurilor, sunt o sursa de proteine de calitate, bogate in vitamina A, C si B si mineralele zinc, calciu, magneziu, potasiu si acid folic.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 80 gr paste
 100 ml suc de rosii
 2 catei de usturoi
 1 tbsp ulei de masline
 60 gr ciuperci
 3 frunze de busuioc
 ½ tsp ierburi de provence

Mod de preparare:

1

Punem la fiert pastele pentru 5 minute.

2

Intr-o tigaie punem ciupercile taiate marunt si le lasam sa se inmoaie. Vor lasa destul suc. Amestecam din cand in cand.

3

Peste ciuperci punem sucul de rosii impreuna cu usturoiul pisat si busuiocul taiat marunt. Amestecam si lasam sa scada, pana cand se ingroasa sosul.

4

Pastele cand sunt gata, le scurgem si le turnam peste sosul cu ciuperci in tigaie.

5

Adaugam jumatate de lingurita de ierburi de Provence, o lingura de ulei de masline, amestecam si mai lasam pe foc 1 minut.

Ingrediente

 80 gr paste
 100 ml suc de rosii
 2 catei de usturoi
 1 tbsp ulei de masline
 60 gr ciuperci
 3 frunze de busuioc
 ½ tsp ierburi de provence

Indicații

1

Punem la fiert pastele pentru 5 minute.

2

Intr-o tigaie punem ciupercile taiate marunt si le lasam sa se inmoaie. Vor lasa destul suc. Amestecam din cand in cand.

3

Peste ciuperci punem sucul de rosii impreuna cu usturoiul pisat si busuiocul taiat marunt. Amestecam si lasam sa scada, pana cand se ingroasa sosul.

4

Pastele cand sunt gata, le scurgem si le turnam peste sosul cu ciuperci in tigaie.

5

Adaugam jumatate de lingurita de ierburi de Provence, o lingura de ulei de masline, amestecam si mai lasam pe foc 1 minut.

Paste cu sos de rosii, ciuperci si busuioc