Paste cu sos de roșii și chiftele din carne de curcan

AutorOlimpia Elena Deaconescu
DificultateÎncepător

O rețetă de paste dietetică, extrem de gustoasă și pe care o vei repeta des. Evident, dacă vrei să mai adaugi condimente sau un un strop de ulei poți sa o faci.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 500 gr carne tocată de curcan
 1 tsp oregano
 1 tsp cimbru
 1 tsp sare
 150 ml rosii pasate din conserva
 1 ceapă
 1 morcov mediu
 500 ml apă
 400 gr paste la alegere

Mod de preparare:

1

Amestecăm prima dată carnea tocată cu 1/2 lingurița oregano, 1/2 linguriță cimbru și 1/2 linguriță sare. Amestecăm foarte bine.

2

Formam biluțe din amestecul de carne și le punem de o parte.

3

Într-o tigaie neaderentă sotăm ceapă tocată și morcovul ras, amestecând continuu, pana legumele capătă culoare.

4

Adăugăm peste legume 300 ml apă și lăsăm să fiarbă la foc mic până apa se evaporă complet.

5

Adăugăm 150 ml roșii pasate, restul de condimente și 200 ml apă. Amestecăm.

6

În sosul format adăugăm biluțele de carne și lăsăm totul să fiarbă acoperit și amestecând ușor din când în când, pana sosul scade mai mult de jumătate.

7

Separat se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg, se clătesc cu apă rece.

8

Pe o farfurie punem mai întâi pastele, apoi sos și chiftele. Poftă bună!

Ingrediente

 500 gr carne tocată de curcan
 1 tsp oregano
 1 tsp cimbru
 1 tsp sare
 150 ml rosii pasate din conserva
 1 ceapă
 1 morcov mediu
 500 ml apă
 400 gr paste la alegere

Indicații

1

Amestecăm prima dată carnea tocată cu 1/2 lingurița oregano, 1/2 linguriță cimbru și 1/2 linguriță sare. Amestecăm foarte bine.

2

Formam biluțe din amestecul de carne și le punem de o parte.

3

Într-o tigaie neaderentă sotăm ceapă tocată și morcovul ras, amestecând continuu, pana legumele capătă culoare.

4

Adăugăm peste legume 300 ml apă și lăsăm să fiarbă la foc mic până apa se evaporă complet.

5

Adăugăm 150 ml roșii pasate, restul de condimente și 200 ml apă. Amestecăm.

6

În sosul format adăugăm biluțele de carne și lăsăm totul să fiarbă acoperit și amestecând ușor din când în când, pana sosul scade mai mult de jumătate.

7

Separat se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg, se clătesc cu apă rece.

8

Pe o farfurie punem mai întâi pastele, apoi sos și chiftele. Poftă bună!

Paste cu sos de roșii și chiftele din carne de curcan