Nu este nevoie să vă bateți capul cu sosuri elaborate, când acest sos marinara pregătit în casă este atât de simplu și de gustos. Pentru un gust mai puternic, se pot adăuga bucăți de cârnați.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o cratiță mare se prăjește usturoiul în ulei, la foc potrivit, timp de 3 minute sau până devine auriu. Se adaugă roșiile, pătrunjelul, ceapa, foile de dafin, sarea și piperul ; se dă totul în clocot.
Se micșorează focul ; se acoperă și se fierbe încet 15 minute. Se scot foile de dafin. Se adaugă busuiocul. Se servește peste paste.
Într-o tigaie se prăjesc la foc potrivit 500 g de cârnați italieni timp de 12-14 minute sau până când se rumenesc, întorcându-i de două ori pe fiecare parte. Când se răcesc destul cât să poată fi manevrați, se taie felii și se lasă deoparte. Împreună cu usturoiul se prăjesc 250 g ciuperci proaspete tăiate felii, o ceapă mare tocată, un ardei gras verde și unul roșu, tocați. Se adaugă restul ingredientelor și se fierb ca în rețetă. Se adaugă bucățile de cârnați și se încălzesc.
Ingrediente
Indicații
Într-o cratiță mare se prăjește usturoiul în ulei, la foc potrivit, timp de 3 minute sau până devine auriu. Se adaugă roșiile, pătrunjelul, ceapa, foile de dafin, sarea și piperul ; se dă totul în clocot.
Se micșorează focul ; se acoperă și se fierbe încet 15 minute. Se scot foile de dafin. Se adaugă busuiocul. Se servește peste paste.
Într-o tigaie se prăjesc la foc potrivit 500 g de cârnați italieni timp de 12-14 minute sau până când se rumenesc, întorcându-i de două ori pe fiecare parte. Când se răcesc destul cât să poată fi manevrați, se taie felii și se lasă deoparte. Împreună cu usturoiul se prăjesc 250 g ciuperci proaspete tăiate felii, o ceapă mare tocată, un ardei gras verde și unul roșu, tocați. Se adaugă restul ingredientelor și se fierb ca în rețetă. Se adaugă bucățile de cârnați și se încălzesc.