fbpx

Paste cu sos marinara

Autorszolosi.i
DificultateIntermediar

Nu este nevoie să vă bateți capul cu sosuri elaborate, când acest sos marinara pregătit în casă este atât de simplu și de gustos. Pentru un gust mai puternic, se pot adăuga bucăți de cârnați.

ShareSalvează
Produce4 PorțiiTimp de Preparare25 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 2 căței de usturoi, tăiați felii
  mg ulei de măsline
 1 cutie (840 g) roșii cubulețe, nescurse
 3 pătrunjel proaspăt, mărunțit
 2 ceapă, mărunțită
 2 foi dafin
 sare, piper după gust
 1 linguri(ă) busuioc proaspăt, mărunțit
 paste, proaspăt fierte

Mod de preparare:

1

Într-o cratiță mare se prăjește usturoiul în ulei, la foc potrivit, timp de 3 minute sau până devine auriu. Se adaugă roșiile, pătrunjelul, ceapa, foile de dafin, sarea și piperul ; se dă totul în clocot.

2

Se micșorează focul ; se acoperă și se fierbe încet 15 minute. Se scot foile de dafin. Se adaugă busuiocul. Se servește peste paste.

Marinara cu cârnați
3

Într-o tigaie se prăjesc la foc potrivit 500 g de cârnați italieni timp de 12-14 minute sau până când se rumenesc, întorcându-i de două ori pe fiecare parte. Când se răcesc destul cât să poată fi manevrați, se taie felii și se lasă deoparte. Împreună cu usturoiul se prăjesc 250 g ciuperci proaspete tăiate felii, o ceapă mare tocată, un ardei gras verde și unul roșu, tocați. Se adaugă restul ingredientelor și se fierb ca în rețetă. Se adaugă bucățile de cârnați și se încălzesc.

Ingrediente

 2 căței de usturoi, tăiați felii
  mg ulei de măsline
 1 cutie (840 g) roșii cubulețe, nescurse
 3 pătrunjel proaspăt, mărunțit
 2 ceapă, mărunțită
 2 foi dafin
 sare, piper după gust
 1 linguri(ă) busuioc proaspăt, mărunțit
 paste, proaspăt fierte

Direcții

1

Într-o cratiță mare se prăjește usturoiul în ulei, la foc potrivit, timp de 3 minute sau până devine auriu. Se adaugă roșiile, pătrunjelul, ceapa, foile de dafin, sarea și piperul ; se dă totul în clocot.

2

Se micșorează focul ; se acoperă și se fierbe încet 15 minute. Se scot foile de dafin. Se adaugă busuiocul. Se servește peste paste.

Marinara cu cârnați
3

Într-o tigaie se prăjesc la foc potrivit 500 g de cârnați italieni timp de 12-14 minute sau până când se rumenesc, întorcându-i de două ori pe fiecare parte. Când se răcesc destul cât să poată fi manevrați, se taie felii și se lasă deoparte. Împreună cu usturoiul se prăjesc 250 g ciuperci proaspete tăiate felii, o ceapă mare tocată, un ardei gras verde și unul roșu, tocați. Se adaugă restul ingredientelor și se fierb ca în rețetă. Se adaugă bucățile de cârnați și se încălzesc.

Paste cu sos marinara