Paste la cuptor cu sos bolognese

AutorThequeenofpie
DificultateIntermediar

Paste la cuptor cu sos bolognese, si brânză.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire3 ore 30 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total4 ore 15 minute

Ingrediente:

 500 gr carne tocata vita+porc
 400 gr roșii pasate
 100 ml vin rosu
 200 ml supa de legume/apa
 2 ulei de masline
 1 tsp paprika dulce
 50 gr ceapa(o ceapa mare)
 25 gr morcov (un morcov)
 pătrunjel proaspăt, o legătură

Mod de preparare:

1

Se calesc legumele in cele 2 linguri de ulei care se înăbușă cu 50 ml supa de legume sau apa, după ce supa scade se adaugă carnea tocata și se lasă 3-4 minute la călit după care se adaugă pasta de roșii. După ce se călește puțin pasta de roșii, aproximativ 4-5 minute se adaugă vinul care se lasă cu capac la foc mic sa scadă. După ce vinul scade se adaugă restul de supa de legume, linguriță de paprika dulce, sare și piper și se lasă la fiert la foc foarte mic.

2

Va dura în jur de 3 ore jumătate pana va scădea. Sosul rezultat este pentru o tava de paste, eu de obicei dublez cantitățile și jumătate din sos în conserve la congelator pentru a nu face săptămânal sosul acesta.

Pregătirea pastelor în tava :
3

După ce sosul este gata, fierb pastele și le pregătesc pentru a le pune la cuptor. Pregătesc brânză pe care o voi pune atât între straturile de paste cât și deasupra pentru a le gratina.
200 g mozzarela/caciota/ brânză de burduf(depinde ce am în frigider).

4

Așez pe fundul tăvii 3,4 linguri de sos și ung tot fundul tăvii.
Apoi presar un rand de paste fierte peste care presar din abundenta sos apoi pun feliile de branza sau brânză data pe răzătoare. Urmează al doilea strat de paste peste care presar brânză din abundenta

5

Apoi totul merge la cuptor 40 de minute cu folie de aluminiu deasupra.
După cele 40 de minute la foc mediu scot folia de aluminiu și le las în cuptor cu focul stins pentru încă 10 minute.

Ingrediente

 500 gr carne tocata vita+porc
 400 gr roșii pasate
 100 ml vin rosu
 200 ml supa de legume/apa
 2 ulei de masline
 1 tsp paprika dulce
 50 gr ceapa(o ceapa mare)
 25 gr morcov (un morcov)
 pătrunjel proaspăt, o legătură

Indicații

1

Se calesc legumele in cele 2 linguri de ulei care se înăbușă cu 50 ml supa de legume sau apa, după ce supa scade se adaugă carnea tocata și se lasă 3-4 minute la călit după care se adaugă pasta de roșii. După ce se călește puțin pasta de roșii, aproximativ 4-5 minute se adaugă vinul care se lasă cu capac la foc mic sa scadă. După ce vinul scade se adaugă restul de supa de legume, linguriță de paprika dulce, sare și piper și se lasă la fiert la foc foarte mic.

2

Va dura în jur de 3 ore jumătate pana va scădea. Sosul rezultat este pentru o tava de paste, eu de obicei dublez cantitățile și jumătate din sos în conserve la congelator pentru a nu face săptămânal sosul acesta.

Pregătirea pastelor în tava :
3

După ce sosul este gata, fierb pastele și le pregătesc pentru a le pune la cuptor. Pregătesc brânză pe care o voi pune atât între straturile de paste cât și deasupra pentru a le gratina.
200 g mozzarela/caciota/ brânză de burduf(depinde ce am în frigider).

4

Așez pe fundul tăvii 3,4 linguri de sos și ung tot fundul tăvii.
Apoi presar un rand de paste fierte peste care presar din abundenta sos apoi pun feliile de branza sau brânză data pe răzătoare. Urmează al doilea strat de paste peste care presar brânză din abundenta

5

Apoi totul merge la cuptor 40 de minute cu folie de aluminiu deasupra.
După cele 40 de minute la foc mediu scot folia de aluminiu și le las în cuptor cu focul stins pentru încă 10 minute.

Paste la cuptor cu sos bolognese