Paste trottole cu sos alb, parmezan si busuioc

AutorEdvin
DificultateIntermediar

O reteta simpla si delicioasa de paste trottole!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 100 ml smantana de gatit
 1 ceapa
 jumatate de lingurita de oregano
 100 gr paste trottole
 25 gr parmezan
 1 tbsp ulei de masline
 sare si piper dupa gust
 1 rosie
 busuioc uscat dupa gust

Mod de preparare:

1

Punem pe foc o oala cu apa si putina sare. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, adaugam pastele pentru 8-10 minute.

2

Intr-o tigaie punem uleiul de masline, ceapa si rosia (taiate marunt in prealabil). In momentul in care ceapa s-a inmuiat si sosul a scazut, adaugam condimentele, busuiocul uscat, oregano, sarea, piperul, amestecam.

3

Dupa 1 minut adaugam smantana de gatit si fierbem pentru 2 minute.

4

Taiem parmezanul cubulete mici. Adaugam jumatate din cantitate in sos.

5

Punem pastele in sos si amestecam bine.

6

Punem pastele intr-o farfurie si punem restul de parmezan.

Ingrediente

 100 ml smantana de gatit
 1 ceapa
 jumatate de lingurita de oregano
 100 gr paste trottole
 25 gr parmezan
 1 tbsp ulei de masline
 sare si piper dupa gust
 1 rosie
 busuioc uscat dupa gust

Indicații

1

Punem pe foc o oala cu apa si putina sare. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, adaugam pastele pentru 8-10 minute.

2

Intr-o tigaie punem uleiul de masline, ceapa si rosia (taiate marunt in prealabil). In momentul in care ceapa s-a inmuiat si sosul a scazut, adaugam condimentele, busuiocul uscat, oregano, sarea, piperul, amestecam.

3

Dupa 1 minut adaugam smantana de gatit si fierbem pentru 2 minute.

4

Taiem parmezanul cubulete mici. Adaugam jumatate din cantitate in sos.

5

Punem pastele in sos si amestecam bine.

6

Punem pastele intr-o farfurie si punem restul de parmezan.

Paste trottole cu sos alb, parmezan si busuioc