Păstrăvul indigen e cea mai bună alegere în materie de "pește românesc", iar această rețetă o să te convingă și pe tine de asta.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pregătesc mai întâi legumele, care se taie pe rând, ardeiul în felii lungi și subțiri, roșiile în două iar prazul și morcovii se feliază în felii de 1-2 cm.
Se pun într-un bol unde se adaugă jumătate din ulei, sare și piper.
Se toarnă conținutul bolului într-o tavă potrivit de înaltă, așezând legumele astfel ca acestea să formeze un pat unde se va așeza ulterior peștele.
Peștele se spală ușor după care se unge cu uleiul rămas și se condimentează cu sare și piper după gust.
Se pune peștele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade unde se ține 15 minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă. După ce e gătit, se lasă la "odihnit" timp de cinci minute, după care se poate servi.
Opțional, se poate prepara un mujdei de usturoi cu smântână sau se poate servi cu lămâie.
Ingrediente
Indicații
Se pregătesc mai întâi legumele, care se taie pe rând, ardeiul în felii lungi și subțiri, roșiile în două iar prazul și morcovii se feliază în felii de 1-2 cm.
Se pun într-un bol unde se adaugă jumătate din ulei, sare și piper.
Se toarnă conținutul bolului într-o tavă potrivit de înaltă, așezând legumele astfel ca acestea să formeze un pat unde se va așeza ulterior peștele.
Peștele se spală ușor după care se unge cu uleiul rămas și se condimentează cu sare și piper după gust.
Se pune peștele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade unde se ține 15 minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă. După ce e gătit, se lasă la "odihnit" timp de cinci minute, după care se poate servi.
Opțional, se poate prepara un mujdei de usturoi cu smântână sau se poate servi cu lămâie.