fbpx

Păstrăv cu legume la cuptor

AutorTeodoraF
DificultateÎncepător

Păstrăvul indigen e cea mai bună alegere în materie de "pește românesc", iar această rețetă o să te convingă și pe tine de asta.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 1 Păstrăv de 500-600 kg
 1 Praz
 3 Morcovi
 1 Ardei gras, roșu
 100 g Smântână grasă
 2 Căței usturoi
 Sare și piper
 200 g Roșii cherry
 50 g Ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Se pregătesc mai întâi legumele, care se taie pe rând, ardeiul în felii lungi și subțiri, roșiile în două iar prazul și morcovii se feliază în felii de 1-2 cm.

2

Se pun într-un bol unde se adaugă jumătate din ulei, sare și piper.

3

Se toarnă conținutul bolului într-o tavă potrivit de înaltă, așezând legumele astfel ca acestea să formeze un pat unde se va așeza ulterior peștele.

4

Peștele se spală ușor după care se unge cu uleiul rămas și se condimentează cu sare și piper după gust.

5

Se pune peștele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade unde se ține 15 minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă. După ce e gătit, se lasă la "odihnit" timp de cinci minute, după care se poate servi.

6

Opțional, se poate prepara un mujdei de usturoi cu smântână sau se poate servi cu lămâie.

Ingrediente

 1 Păstrăv de 500-600 kg
 1 Praz
 3 Morcovi
 1 Ardei gras, roșu
 100 g Smântână grasă
 2 Căței usturoi
 Sare și piper
 200 g Roșii cherry
 50 g Ulei de măsline

Direcții

1

Se pregătesc mai întâi legumele, care se taie pe rând, ardeiul în felii lungi și subțiri, roșiile în două iar prazul și morcovii se feliază în felii de 1-2 cm.

2

Se pun într-un bol unde se adaugă jumătate din ulei, sare și piper.

3

Se toarnă conținutul bolului într-o tavă potrivit de înaltă, așezând legumele astfel ca acestea să formeze un pat unde se va așeza ulterior peștele.

4

Peștele se spală ușor după care se unge cu uleiul rămas și se condimentează cu sare și piper după gust.

5

Se pune peștele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade unde se ține 15 minute pe o parte și 5 minute pe cealaltă. După ce e gătit, se lasă la "odihnit" timp de cinci minute, după care se poate servi.

6

Opțional, se poate prepara un mujdei de usturoi cu smântână sau se poate servi cu lămâie.

Păstrăv cu legume la cuptor