Pate cremos

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Pentru că aveam în congelator o pungă cu multe organe de pasăre primite de la mama, am zis că cel mai bine le transform într-un pate cremos.
Bine am făcut, căci în felul acesta am descoperit o nouă variantă de pate cremos și dulceag, în care nu se simte deloc gustul de ficat, pe care Cireșel nu prea îl preferă, decât în anumite combinații.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 8 Pipote
 4 Inimi
 4 Ficăței
 1 Ceapa alba
 1 Morcov
 1 Felie de țelină
 2 tbsp Ulei de măsline
 1 l Apa
 Verdețuri de Provence
 100 gr Unt
Extra
 30 gr Unt
 2 Fire ceapă verde
 1 Fir usturoi verde

Mod de preparare:

1

Am călit legumele pe funcția Brown a multicooker-ului timp de aproximativ 10 minute, în uleiul de măsline și puțină apă.
Am adăugat apoi organele împreună cu restul de apă și am setat multicooker-ul pe funcția Pressure Cook pentru 25 de minute.

2

Când s-a finalizat gătirea, le-am lăsat puțin la răcit, apoi am adăugat în blender organele și legumele fierte, cu excepția cepei albe.

3

Am pus și cele 100 de g de unt topit, verdețurile de Provence, firele de ceapă și usturoi.
Eu am mai adăugat și puțină zeamă oprită din cea în care au fiert organele cu legumele, chiar dacă la final compoziția era puțin lichidă.
Se întărește la frigider obținându-se textura pate-ului din comerț.

4

Am pus pate-ul în borcănele, am sigilat cu unt topit și le-am depozitat în frigider.
Au rezistat perfect vreo 4 zile. Atât s-a putut.
L-am servit la micul dejun pe felii de pâine toast de casă, dar și în clătite, la cererea Cireșelului.
Un deliciu pe care trebuie să îl încercați!

Ingrediente

 8 Pipote
 4 Inimi
 4 Ficăței
 1 Ceapa alba
 1 Morcov
 1 Felie de țelină
 2 tbsp Ulei de măsline
 1 l Apa
 Verdețuri de Provence
 100 gr Unt
Extra
 30 gr Unt
 2 Fire ceapă verde
 1 Fir usturoi verde

Indicații

1

Am călit legumele pe funcția Brown a multicooker-ului timp de aproximativ 10 minute, în uleiul de măsline și puțină apă.
Am adăugat apoi organele împreună cu restul de apă și am setat multicooker-ul pe funcția Pressure Cook pentru 25 de minute.

2

Când s-a finalizat gătirea, le-am lăsat puțin la răcit, apoi am adăugat în blender organele și legumele fierte, cu excepția cepei albe.

3

Am pus și cele 100 de g de unt topit, verdețurile de Provence, firele de ceapă și usturoi.
Eu am mai adăugat și puțină zeamă oprită din cea în care au fiert organele cu legumele, chiar dacă la final compoziția era puțin lichidă.
Se întărește la frigider obținându-se textura pate-ului din comerț.

4

Am pus pate-ul în borcănele, am sigilat cu unt topit și le-am depozitat în frigider.
Au rezistat perfect vreo 4 zile. Atât s-a putut.
L-am servit la micul dejun pe felii de pâine toast de casă, dar și în clătite, la cererea Cireșelului.
Un deliciu pe care trebuie să îl încercați!

Pate cremos