Pate de sprot

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

De multe ori gasim conserve uitate in dulapuri si este pacat de ele sa nu le consumam. Iata o varianta de a folosi conserva de sprot si de a o transforma intr-o gustare delicioasa.

ShareSalvează
pate facut acasa
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare7 minuteTimp total12 minute

Ingrediente:

 119 gr sprot din conserva
 4 rosii uscate in ulei
 2 tsp capere
 1 tsp dulceata de ardei iuti
 1 tsp tahini
 2 tbsp smanatana pentru gatit
 piper
 1 paine
 1 lamaie
 patrunjel

Mod de preparare:

1

Intr-un blender am adaugat: sprotul din conserva scurs de ulei, caperele, rosiile deshidratate in ulei, dulceata de ardei iute, pasta tahini, smantana dulce de gatit si piper. Am mixat totul, dar nu pana sa se faca o pasta omogena, este ideal sa se mai vada putin ingredientele.

2

Am prajit painea si am taiat-o in patrate. Fiecare bucata de paine (graham) am uns-o cu pate de sprot, am pus pe ea o bucatica de lamaie si o frunza de patrunjel. Pentru a fi mai usor de mancat, am infipt cate o scobitoare in fiecare bucata de paine

Ingrediente

 119 gr sprot din conserva
 4 rosii uscate in ulei
 2 tsp capere
 1 tsp dulceata de ardei iuti
 1 tsp tahini
 2 tbsp smanatana pentru gatit
 piper
 1 paine
 1 lamaie
 patrunjel

Indicații

1

Intr-un blender am adaugat: sprotul din conserva scurs de ulei, caperele, rosiile deshidratate in ulei, dulceata de ardei iute, pasta tahini, smantana dulce de gatit si piper. Am mixat totul, dar nu pana sa se faca o pasta omogena, este ideal sa se mai vada putin ingredientele.

2

Am prajit painea si am taiat-o in patrate. Fiecare bucata de paine (graham) am uns-o cu pate de sprot, am pus pe ea o bucatica de lamaie si o frunza de patrunjel. Pentru a fi mai usor de mancat, am infipt cate o scobitoare in fiecare bucata de paine

Pate de sprot