Crocant la exterior dar cu un interior moale cu aspect de marshallow, crema fina de mascarpone si fructe. Un desert cat se poate de racoritor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 110˚C, functia ventilatie.
Batem spuma albusurile pana se formeaza o spuma usora. Cand s-a format spuma incepem sa adaugam lingura de zeama de lamaie ( lamaia va face ca bezeaua sa ramana crocanta la exterior) , praful de sare si pliculetul de zahar vanilat. Apoi adaugam treptat in compozitie cele 170 de grame de zahar treptat si batem albusurile pana obtinem o spuma care nu se desprinde de pe paletele mixerului.
Pe o tava asezam hartie de copt si formam cercuri ( eu am folosit 1 bol si trasat cu creionul 2 cercuri egale ). Cu ajutorul unei linguri adaugam bezeaua pe hartia de copt, dand forma dorita cu lingura. Eu am mai facut si 2 bezele mai mici de gustat dupa o ora pentru a vedea textura din interior / exterior. Daca coacem mai mult bezeaua riscam sa devina mai maronie si sa crape la exterior.
Adaugam bezeaua la cuptorul preincalzit pentru 1h si 30 de minute . In primele 30 de minute este foarte important sa nu deschidem deloc usa.
Dupa cele 90 de minute inchidem cuptorul si lasam usa intre - deschisa ca bezeaua sa inceapa sa se raceasca. Daca scoatem brusc bezeaua, riscam sa se crape. Cum se poate vedea din poza, bezeaua a ramas alba si nu a crapat.
Intr-un bol adaugam crema de mascarpone, 2 linguri de zahar si smantana pentru frisca. Batem pana obtinem o crema usor tare.
Dupa ce bezeau s-a racit, adaugam deasupra crema si apoi decoram frumos cu capsuni si afine .
Ingrediente
Indicații
Preincalzim cuptorul la 110˚C, functia ventilatie.
Batem spuma albusurile pana se formeaza o spuma usora. Cand s-a format spuma incepem sa adaugam lingura de zeama de lamaie ( lamaia va face ca bezeaua sa ramana crocanta la exterior) , praful de sare si pliculetul de zahar vanilat. Apoi adaugam treptat in compozitie cele 170 de grame de zahar treptat si batem albusurile pana obtinem o spuma care nu se desprinde de pe paletele mixerului.
Pe o tava asezam hartie de copt si formam cercuri ( eu am folosit 1 bol si trasat cu creionul 2 cercuri egale ). Cu ajutorul unei linguri adaugam bezeaua pe hartia de copt, dand forma dorita cu lingura. Eu am mai facut si 2 bezele mai mici de gustat dupa o ora pentru a vedea textura din interior / exterior. Daca coacem mai mult bezeaua riscam sa devina mai maronie si sa crape la exterior.
Adaugam bezeaua la cuptorul preincalzit pentru 1h si 30 de minute . In primele 30 de minute este foarte important sa nu deschidem deloc usa.
Dupa cele 90 de minute inchidem cuptorul si lasam usa intre - deschisa ca bezeaua sa inceapa sa se raceasca. Daca scoatem brusc bezeaua, riscam sa se crape. Cum se poate vedea din poza, bezeaua a ramas alba si nu a crapat.
Intr-un bol adaugam crema de mascarpone, 2 linguri de zahar si smantana pentru frisca. Batem pana obtinem o crema usor tare.
Dupa ce bezeau s-a racit, adaugam deasupra crema si apoi decoram frumos cu capsuni si afine .