Desi cuptorul va incinge bucataria pentru 65 minute, efortul va merita pentru ca veti putea savura un desert rece si usor ce te va face sa uiti de zona urbana calduroasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana acestea devin pufoase, urmand sa adaugam zaharul treptat pana cand spuma devine solida.
Adaugam peste albusuri amidonul, otetul, extractul de vanilie si mixam totul pentru 2-3 minute
Se pun albusurile intr-o tava cu folie pentru gatit si se coace 15 minute la 150 grade si 50 minute la 120 grade. Se lasa sa se raceasca complet in cuptorul oprit dupa cele 65 de minute.
Pentru crema batem galbenusurile cu zaharul pana cand devin putin pufoase.
Laptele il punem la fiert cu pastaia de vanilie, dupa ce acesta se incalzeste il turnam treptat peste galbenusurile cu zahar si amestecam pana cand laptele este tot incorporat in galbenusuri.
Adaugam amidonul peste compozitie si punem totul inapoi in oala in care am fiert laptele si lasam la foc mic amestecand continuu pana cand crema devine ca o budinca groasa.
Crema se lasa la racit acoperita cu folie pentru a nu face pojghita, dupa ce crema s-a racit o amestecam cu 250 ml de frisca batuta.
Crema se va pune peste bezea in momentul in care Pavlova va fi servita. Se decoreaza cu fructe de padure.
Ingrediente
Indicații
Se bat albusurile cu un praf de sare pana acestea devin pufoase, urmand sa adaugam zaharul treptat pana cand spuma devine solida.
Adaugam peste albusuri amidonul, otetul, extractul de vanilie si mixam totul pentru 2-3 minute
Se pun albusurile intr-o tava cu folie pentru gatit si se coace 15 minute la 150 grade si 50 minute la 120 grade. Se lasa sa se raceasca complet in cuptorul oprit dupa cele 65 de minute.
Pentru crema batem galbenusurile cu zaharul pana cand devin putin pufoase.
Laptele il punem la fiert cu pastaia de vanilie, dupa ce acesta se incalzeste il turnam treptat peste galbenusurile cu zahar si amestecam pana cand laptele este tot incorporat in galbenusuri.
Adaugam amidonul peste compozitie si punem totul inapoi in oala in care am fiert laptele si lasam la foc mic amestecand continuu pana cand crema devine ca o budinca groasa.
Crema se lasa la racit acoperita cu folie pentru a nu face pojghita, dupa ce crema s-a racit o amestecam cu 250 ml de frisca batuta.
Crema se va pune peste bezea in momentul in care Pavlova va fi servita. Se decoreaza cu fructe de padure.