Pavlova cu Crema de Vanilie si Fructe de Padure

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Desi cuptorul va incinge bucataria pentru 65 minute, efortul va merita pentru ca veti putea savura un desert rece si usor ce te va face sa uiti de zona urbana calduroasa.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 35 minute

Ingrediente:

Ingrediente bezea :
 5 albusuri
 250 gr zahar pudra
 2 amidon
 1 tbsp otet alb
 1 tbsp extract de vanilie
Ingrediente crema de vanilie :
 5 galbenusuri
 150 gr zahar
 30 gr amidon
 400 ml lapte
 1 pastaie de vanilier
 250 ml frisca lichida

Mod de preparare:

1

Se bat albusurile cu un praf de sare pana acestea devin pufoase, urmand sa adaugam zaharul treptat pana cand spuma devine solida.

2

Adaugam peste albusuri amidonul, otetul, extractul de vanilie si mixam totul pentru 2-3 minute

3

Se pun albusurile intr-o tava cu folie pentru gatit si se coace 15 minute la 150 grade si 50 minute la 120 grade. Se lasa sa se raceasca complet in cuptorul oprit dupa cele 65 de minute.

4

Pentru crema batem galbenusurile cu zaharul pana cand devin putin pufoase.

5

Laptele il punem la fiert cu pastaia de vanilie, dupa ce acesta se incalzeste il turnam treptat peste galbenusurile cu zahar si amestecam pana cand laptele este tot incorporat in galbenusuri.

6

Adaugam amidonul peste compozitie si punem totul inapoi in oala in care am fiert laptele si lasam la foc mic amestecand continuu pana cand crema devine ca o budinca groasa.

7

Crema se lasa la racit acoperita cu folie pentru a nu face pojghita, dupa ce crema s-a racit o amestecam cu 250 ml de frisca batuta.

8

Crema se va pune peste bezea in momentul in care Pavlova va fi servita. Se decoreaza cu fructe de padure.

Ingrediente

Ingrediente bezea :
 5 albusuri
 250 gr zahar pudra
 2 amidon
 1 tbsp otet alb
 1 tbsp extract de vanilie
Ingrediente crema de vanilie :
 5 galbenusuri
 150 gr zahar
 30 gr amidon
 400 ml lapte
 1 pastaie de vanilier
 250 ml frisca lichida

Indicații

1

Se bat albusurile cu un praf de sare pana acestea devin pufoase, urmand sa adaugam zaharul treptat pana cand spuma devine solida.

2

Adaugam peste albusuri amidonul, otetul, extractul de vanilie si mixam totul pentru 2-3 minute

3

Se pun albusurile intr-o tava cu folie pentru gatit si se coace 15 minute la 150 grade si 50 minute la 120 grade. Se lasa sa se raceasca complet in cuptorul oprit dupa cele 65 de minute.

4

Pentru crema batem galbenusurile cu zaharul pana cand devin putin pufoase.

5

Laptele il punem la fiert cu pastaia de vanilie, dupa ce acesta se incalzeste il turnam treptat peste galbenusurile cu zahar si amestecam pana cand laptele este tot incorporat in galbenusuri.

6

Adaugam amidonul peste compozitie si punem totul inapoi in oala in care am fiert laptele si lasam la foc mic amestecand continuu pana cand crema devine ca o budinca groasa.

7

Crema se lasa la racit acoperita cu folie pentru a nu face pojghita, dupa ce crema s-a racit o amestecam cu 250 ml de frisca batuta.

8

Crema se va pune peste bezea in momentul in care Pavlova va fi servita. Se decoreaza cu fructe de padure.

Pavlova cu Crema de Vanilie si Fructe de Padure