O prăjitură delicioasa, aspectuoasă, foarte simplu de realizat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Separați cu atenție albușurile de gălbenușuri. Folosind un mixer amestecați albușurile împreună cu praful de sare pană obțineți o spumă. Începeți să încorporați zahărul puțin cate puțin, mixand în permanență. În momentul în care obțineți o spumă de consistență tare, albă, lucioasă adăugați pe rand sucul de lamaie, amidonul și esența de vanilie.
Acoperiți o tavă cu hartie de copt și folosind o lingură sau un poche realizați un cuib de meringue, cu marginile mai ridicate decat centrul. Cantitatea obținută este suficientă pentru 4-5 asemenea forme.
În cuptorul preîncălzit la 90˚C puneți tava și lăsați aproximativ 60 minute. Lăsați tava la răcit in cuptor.
Bateți frișca la mixer pană se întărește.
Peste un cuib de meringue adăugați frișcă și decorați cu fructele preferate.
Ingrediente
Indicații
Separați cu atenție albușurile de gălbenușuri. Folosind un mixer amestecați albușurile împreună cu praful de sare pană obțineți o spumă. Începeți să încorporați zahărul puțin cate puțin, mixand în permanență. În momentul în care obțineți o spumă de consistență tare, albă, lucioasă adăugați pe rand sucul de lamaie, amidonul și esența de vanilie.
Acoperiți o tavă cu hartie de copt și folosind o lingură sau un poche realizați un cuib de meringue, cu marginile mai ridicate decat centrul. Cantitatea obținută este suficientă pentru 4-5 asemenea forme.
În cuptorul preîncălzit la 90˚C puneți tava și lăsați aproximativ 60 minute. Lăsați tava la răcit in cuptor.
Bateți frișca la mixer pană se întărește.
Peste un cuib de meringue adăugați frișcă și decorați cu fructele preferate.