Unul dintre deseturile mele preferate, pavlova. Dar aceasta combinatie de mascarpone cu smochine si cu caramel sarat, credeti-ma, este curcubeu pe cerul gurii
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana acestea devin pufoase, urmand sa adaugam zaharul treptat pana cand spuma devine solida.
Adaugam peste albusuri amidonul, otetul, extractul de vanilie si mixam totul pentru 2-3 minute
Se pun albusurile intr-o tava cu folie pentru gatit si se coace 15 minute la 150 grade si 50 minute la 120 grade. Se lasa sa se raceasca complet in cuptorul oprit dupa cele 65 de minute.
Pentru crema se amesteca mascarponele cu zaharul pudra pana devine cremos, dupa care se adauga frisca lichida foarte rece impreuna cu extractul de vanilie si se mixeaza la viteza mare pentru 5-10 minute.
Pentru caramel sarat punem zaharul intr-o oala pana acesta se dizolva, dupa care adaugam untul si amestecam pentru 2 minute. Dupa ce untul s-a topit complet adaugam frisca lichida si lasam sa fiarba totul pentru 1 minut. La final se ia de pe foc si se adauga sarea.
Crema se adauga peste bezea, smochine proaspete taiate in 2 si in 4, iar pe deasupra se toarna caramelul sarat
Ingrediente
Indicații
Se bat albusurile cu un praf de sare pana acestea devin pufoase, urmand sa adaugam zaharul treptat pana cand spuma devine solida.
Adaugam peste albusuri amidonul, otetul, extractul de vanilie si mixam totul pentru 2-3 minute
Se pun albusurile intr-o tava cu folie pentru gatit si se coace 15 minute la 150 grade si 50 minute la 120 grade. Se lasa sa se raceasca complet in cuptorul oprit dupa cele 65 de minute.
Pentru crema se amesteca mascarponele cu zaharul pudra pana devine cremos, dupa care se adauga frisca lichida foarte rece impreuna cu extractul de vanilie si se mixeaza la viteza mare pentru 5-10 minute.
Pentru caramel sarat punem zaharul intr-o oala pana acesta se dizolva, dupa care adaugam untul si amestecam pentru 2 minute. Dupa ce untul s-a topit complet adaugam frisca lichida si lasam sa fiarba totul pentru 1 minut. La final se ia de pe foc si se adauga sarea.
Crema se adauga peste bezea, smochine proaspete taiate in 2 si in 4, iar pe deasupra se toarna caramelul sarat