Cred că știți deja cat de mult îmi place acest desert, mi se pare mult prea bun și ușor de făcut. Cum m-am plictisit de cheesecake la rece, m-am gândit să fac o variantă la cuptor și am reușit să obțin acest rezultat. Sosul de zmeură a completat perfect combinația dintre blat de brownie și crema de brânză având un gust intens de zmeură.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o cratiță topim untul și ciocolata. După ce s-au topit, transferăm totul într-un castron, adăugăm fiecare ou pe rand și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă. Adăugăm făina treptat, amestecând, apoi adăugăm cacao, praful de sare și esența de vanilie. Amestecăm până când faina este încorporată iar la final adăugăm zmeura și cu o paleta sau spatula mai amestecăm foarte puțin, cat zmeura sa intre in compoziția blatului. Turnam totul într-o tavă cu diametrul de 23 de cm tapetata cu hârtie de copt și dam la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute, pe funcția de căldură sus jos.
Crema de brânză
Într-un bol încăpător am amestecat brânza cu zahărul iar apoi am adăugăm ouăle unul câte unul, amestecând in continuu. La final am adăugat esența de vanilie. După ce blatul s-au copt, am turnat crema de brânză peste și am dat la cuptor pentru 25 de minute la 180°C pe funcția de căldură doar sus.
Sosul de zmeură
Într-o tigaie am pus zmeura de la Terarium cu zahărul și am lăsat le foc până când s-au evaporat toată apa și am obținut o consistență mai densa. Am lăsat totul sa se răcească iar apoi am pasat zmeură cu ajutorul unui mixer vertical, dar o puteți face și cu un blender. Am adăugat sosul peste cheesecake după ce s-a racit.
Ingrediente
Indicații
Într-o cratiță topim untul și ciocolata. După ce s-au topit, transferăm totul într-un castron, adăugăm fiecare ou pe rand și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă. Adăugăm făina treptat, amestecând, apoi adăugăm cacao, praful de sare și esența de vanilie. Amestecăm până când faina este încorporată iar la final adăugăm zmeura și cu o paleta sau spatula mai amestecăm foarte puțin, cat zmeura sa intre in compoziția blatului. Turnam totul într-o tavă cu diametrul de 23 de cm tapetata cu hârtie de copt și dam la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute, pe funcția de căldură sus jos.
Crema de brânză
Într-un bol încăpător am amestecat brânza cu zahărul iar apoi am adăugăm ouăle unul câte unul, amestecând in continuu. La final am adăugat esența de vanilie. După ce blatul s-au copt, am turnat crema de brânză peste și am dat la cuptor pentru 25 de minute la 180°C pe funcția de căldură doar sus.
Sosul de zmeură
Într-o tigaie am pus zmeura de la Terarium cu zahărul și am lăsat le foc până când s-au evaporat toată apa și am obținut o consistență mai densa. Am lăsat totul sa se răcească iar apoi am pasat zmeură cu ajutorul unui mixer vertical, dar o puteți face și cu un blender. Am adăugat sosul peste cheesecake după ce s-a racit.