fbpx

Brownie cheesecake cu sos de zmeura

AutorAndra
DificultateÎncepător

Cred că știți deja cat de mult îmi place acest desert, mi se pare mult prea bun și ușor de făcut. Cum m-am plictisit de cheesecake la rece, m-am gândit să fac o variantă la cuptor și am reușit să obțin acest rezultat. Sosul de zmeură a completat perfect combinația dintre blat de brownie și crema de brânză având un gust intens de zmeură.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

Brownie
 150 g ciocolata
 150 g unt
 50 g zahar
 80 g cacao
 80 g faina
 1 ou
 50 g zmeura
Crema de branza
 650 g crema de branza
 100 g zahar pudra
 3 oua
 1 linguriță(e) extract de vanilie

Mod de preparare:

Brownie
1

Într-o cratiță topim untul și ciocolata. După ce s-au topit, transferăm totul într-un castron, adăugăm fiecare ou pe rand și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă. Adăugăm făina treptat, amestecând, apoi adăugăm cacao, praful de sare și esența de vanilie. Amestecăm până când faina este încorporată iar la final adăugăm zmeura și cu o paleta sau spatula mai amestecăm foarte puțin, cat zmeura sa intre in compoziția blatului. Turnam totul într-o tavă cu diametrul de 23 de cm tapetata cu hârtie de copt și dam la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute, pe funcția de căldură sus jos.

Crema de branza
2

Crema de brânză
Într-un bol încăpător am amestecat brânza cu zahărul iar apoi am adăugăm ouăle unul câte unul, amestecând in continuu. La final am adăugat esența de vanilie. După ce blatul s-au copt, am turnat crema de brânză peste și am dat la cuptor pentru 25 de minute la 180°C pe funcția de căldură doar sus.

Sos de zmeura
3

Sosul de zmeură
Într-o tigaie am pus zmeura de la Terarium cu zahărul și am lăsat le foc până când s-au evaporat toată apa și am obținut o consistență mai densa. Am lăsat totul sa se răcească iar apoi am pasat zmeură cu ajutorul unui mixer vertical, dar o puteți face și cu un blender. Am adăugat sosul peste cheesecake după ce s-a racit.

Ingrediente

Brownie
 150 g ciocolata
 150 g unt
 50 g zahar
 80 g cacao
 80 g faina
 1 ou
 50 g zmeura
Crema de branza
 650 g crema de branza
 100 g zahar pudra
 3 oua
 1 linguriță(e) extract de vanilie

Direcții

Brownie
1

Într-o cratiță topim untul și ciocolata. După ce s-au topit, transferăm totul într-un castron, adăugăm fiecare ou pe rand și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă. Adăugăm făina treptat, amestecând, apoi adăugăm cacao, praful de sare și esența de vanilie. Amestecăm până când faina este încorporată iar la final adăugăm zmeura și cu o paleta sau spatula mai amestecăm foarte puțin, cat zmeura sa intre in compoziția blatului. Turnam totul într-o tavă cu diametrul de 23 de cm tapetata cu hârtie de copt și dam la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute, pe funcția de căldură sus jos.

Crema de branza
2

Crema de brânză
Într-un bol încăpător am amestecat brânza cu zahărul iar apoi am adăugăm ouăle unul câte unul, amestecând in continuu. La final am adăugat esența de vanilie. După ce blatul s-au copt, am turnat crema de brânză peste și am dat la cuptor pentru 25 de minute la 180°C pe funcția de căldură doar sus.

Sos de zmeura
3

Sosul de zmeură
Într-o tigaie am pus zmeura de la Terarium cu zahărul și am lăsat le foc până când s-au evaporat toată apa și am obținut o consistență mai densa. Am lăsat totul sa se răcească iar apoi am pasat zmeură cu ajutorul unui mixer vertical, dar o puteți face și cu un blender. Am adăugat sosul peste cheesecake după ce s-a racit.

Brownie cheesecake cu sos de zmeura