Penne cu sos de rosii

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

O idee de pranz rapid si gustos, mergand pe premiza “less is more”😊.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 160 gr penne
 350 gr rosii cuburi din conserva
 1 ceapa mica
 3 catei de usturoi
 5 frunze busuioc proaspat
 5 gr zahar

Mod de preparare:

1

Ceapa si usturoiul se curata si se taie grosier. Se calesc la foc mic intr-o craticioara cu putin ulei si un pic de apa.

2

Dupa 1 minut se adauga conserva de rosii si 5-6 frunze de busuioc. Dupa 5-6 minute, se adauga sare, piper si zaharul. Se lasa pe foc 10 minute.
Se opreste focul si cu ajutorul unui blender, pulsam de cateva ori pana obtinem un sos fin.

3

Pastele se fierb conform instructiunilor. Eu deobicei le fierb cu 2-3 minute mai putin. Cand pastele sunt gata se adauga intr-o tigaie/ craticioara si se adauga sosul de rosii (cat doriti), se amesteca si se lasa pe foc 2-3 minute.
Se serveste cu parmezan mult.

Ingrediente

 160 gr penne
 350 gr rosii cuburi din conserva
 1 ceapa mica
 3 catei de usturoi
 5 frunze busuioc proaspat
 5 gr zahar

Indicații

1

Ceapa si usturoiul se curata si se taie grosier. Se calesc la foc mic intr-o craticioara cu putin ulei si un pic de apa.

2

Dupa 1 minut se adauga conserva de rosii si 5-6 frunze de busuioc. Dupa 5-6 minute, se adauga sare, piper si zaharul. Se lasa pe foc 10 minute.
Se opreste focul si cu ajutorul unui blender, pulsam de cateva ori pana obtinem un sos fin.

3

Pastele se fierb conform instructiunilor. Eu deobicei le fierb cu 2-3 minute mai putin. Cand pastele sunt gata se adauga intr-o tigaie/ craticioara si se adauga sosul de rosii (cat doriti), se amesteca si se lasa pe foc 2-3 minute.
Se serveste cu parmezan mult.

Note

Penne cu sos de rosii