Pepperonata

AutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

O rețetă clasică italiană, genul de confort food care face stomacul să danseze în zilele reci de toamnă/iarnă. Servit aici cu bulgur, dar se poate servi cu cartofi fierți, cuscus, orez sau orice altă garnitură preferați.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 ½ Ceapă roșie
 5 Căței de usturoi
 2 Ardei grași verzi
 1 Dovlecel mediu
 8 Roșii cherry
 8 tbsp Sos de roșii
 1 mg Apă
 3 tbsp Bulgur
Condimente
 Frunze de mentă
 Sare
 Piper
 Busuioc
 Ierburi franțuzești
 Boia afumată

Mod de preparare:

1

Se sotează ceapa și usturoiul tocate, până ceapa devine translucidă.

2

Se adaugă dovlecelul și ardeii grași tăiați cubulețe și se gătesc pentru 5 minute.

3

Se adaugă condimentele și se amestecă până la omogenizare.

4

Se feliază roșiile cherry și se adaugă, împreună cu sosul de roșii.

5

Se gătește pentru 20-25 de minute sau până ardeii sunt moi.

6

Bulgurul sau garnitura se pregătesc separat, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Ingrediente

 ½ Ceapă roșie
 5 Căței de usturoi
 2 Ardei grași verzi
 1 Dovlecel mediu
 8 Roșii cherry
 8 tbsp Sos de roșii
 1 mg Apă
 3 tbsp Bulgur
Condimente
 Frunze de mentă
 Sare
 Piper
 Busuioc
 Ierburi franțuzești
 Boia afumată

Indicații

1

Se sotează ceapa și usturoiul tocate, până ceapa devine translucidă.

2

Se adaugă dovlecelul și ardeii grași tăiați cubulețe și se gătesc pentru 5 minute.

3

Se adaugă condimentele și se amestecă până la omogenizare.

4

Se feliază roșiile cherry și se adaugă, împreună cu sosul de roșii.

5

Se gătește pentru 20-25 de minute sau până ardeii sunt moi.

6

Bulgurul sau garnitura se pregătesc separat, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pepperonata