Pere fierte în vin Merlot, cu vanilie și scorțișoară

AutorKristina
DificultateÎncepător

Perele întregi arată foarte elegant, însă sunt mai greu de consumat. Dacă preferi să le servești tăiate pe jumătate, îndepărtează centrul cu o linguriță, apoi fierbe-le doar 10-15 minute, în funcție de cât sunt de coapte.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp total1 oră

Ingrediente:

 1 sticlă de 750 ml de vin Merlot sau alt vin roșu
 200 gr de zahăr
 2 bețe de scorțișoară, rupte pe jumătate
 1 păstaie de vanilie, tăiată în jumătate, întâi vertical, apoi orizontal, pentru a obține 4 fâșii
 4 pere ferme, decojite

Mod de preparare:

1

Pune vinul, zahărul, scorțișoara și vanilia într-o cratiță adâncă, de mărime medie, și încălzește-le până la dizolvarea zahărului. Adaugă perele, asigurându-te că sunt acoperite complet de vin, și fierbe-le la foc mic 30 de minute sau până când sunt fragede. Dacă perele sunt foarte bine coapte, vor fi gata în doar 20 de minute. Pot fi preparate cu până la 2 zile înainte - lasă perele în sirop și refrigerează-le până când vrei să finalizezi rețeta.

2

Scoate perele din sirop cu o paletă și fierbe siropul alte 30 de minute, pentru a se reduce și îngroșa. Răcește-l și refrigerează-l până la 2 zile. Scoate-l de la frigider cu 1 oră înainte de a-l servi.

Ingrediente

 1 sticlă de 750 ml de vin Merlot sau alt vin roșu
 200 gr de zahăr
 2 bețe de scorțișoară, rupte pe jumătate
 1 păstaie de vanilie, tăiată în jumătate, întâi vertical, apoi orizontal, pentru a obține 4 fâșii
 4 pere ferme, decojite

Indicații

1

Pune vinul, zahărul, scorțișoara și vanilia într-o cratiță adâncă, de mărime medie, și încălzește-le până la dizolvarea zahărului. Adaugă perele, asigurându-te că sunt acoperite complet de vin, și fierbe-le la foc mic 30 de minute sau până când sunt fragede. Dacă perele sunt foarte bine coapte, vor fi gata în doar 20 de minute. Pot fi preparate cu până la 2 zile înainte - lasă perele în sirop și refrigerează-le până când vrei să finalizezi rețeta.

2

Scoate perele din sirop cu o paletă și fierbe siropul alte 30 de minute, pentru a se reduce și îngroșa. Răcește-l și refrigerează-l până la 2 zile. Scoate-l de la frigider cu 1 oră înainte de a-l servi.

Pere fierte în vin Merlot, cu vanilie și scorțișoară