fbpx

Pide turcesti

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Daca iti place mancarea turceasca, trebuie sa incerci reteta aceasta!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Kiymali pide
 300 g faina
 160 ml lapte
 3 linguri(ă) ulei de masline
 2 drojdie uscata
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) zahar
Topping
 500 carne tocata de vita
 1 ceapa rosie tocata marunt
 1 linguriță(e) sare
 1 rosie
 1 ardei tocat marunt
Pentru uns
 1 ou

Mod de preparare:

1

Se framanta un aluat din toate ingredientele pentru kiymali pide, se imparte in 4 si se lasa 15 minute la odihnit.

2

Se amesteca toate ingredientele pentru topping.

3

Se intinde fiecare bila de aluat in forma ovala si se pune in mijloc mixul de carne (topping-ul) si se impatureste ca o barcuta.

4

Se ung marginile cu ou si se dau la cuptor 25 de minute la 180°C.

5

Perfecte cu iaurt sau Ayran si dulceata de ardei iute!

Ingrediente

Kiymali pide
 300 g faina
 160 ml lapte
 3 linguri(ă) ulei de masline
 2 drojdie uscata
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) zahar
Topping
 500 carne tocata de vita
 1 ceapa rosie tocata marunt
 1 linguriță(e) sare
 1 rosie
 1 ardei tocat marunt
Pentru uns
 1 ou

Direcții

1

Se framanta un aluat din toate ingredientele pentru kiymali pide, se imparte in 4 si se lasa 15 minute la odihnit.

2

Se amesteca toate ingredientele pentru topping.

3

Se intinde fiecare bila de aluat in forma ovala si se pune in mijloc mixul de carne (topping-ul) si se impatureste ca o barcuta.

4

Se ung marginile cu ou si se dau la cuptor 25 de minute la 180°C.

5

Perfecte cu iaurt sau Ayran si dulceata de ardei iute!

Pide turcesti