Piept de pui cu mustar frantuzesc

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Puiul cu mustar frantuzesc intr-un sos de crema de vin alb este exact ceea ce ai nevoie in saptamana ta! Pieptul de pui dezosat imbibat cu un sos extravagant cu mustar Dijon, ierburi si vin. Exista un singur sentiment pe care il ai atunci cand stai asezat sa mananci acest pui de mustar francez ... decadenta pura. Rasfatati-va pe voi sau pe cei dragi cu o reteta de pui de lux!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

Pentru pieptul de pui
 250 gr piept de pui
 ½ tsp pudra de usturoi
 ½ tsp sare cu zmeura si mustar
 1 tbsp ulei de masline
 1 tbsp unt
 piper dupa gust
Pentru sosul de mustar
 2 mustar
 4 catei de usturoi
 1 cana de vin alb
 1 tsp boabe de mustar
 2 crengute de cimbru proaspat
 ½ tsp tarhon
 100 ml smantana pentru gatit
 sare si piper dupa gust
 2 dulceata de ardei iute

Mod de preparare:

1

Condimentam pieptul de pui cu pudra de usturoi, sare si piper. Punem deoparte.

2

Incalzim o lingura de unt si uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Prajim pieptul de pui pana devine auriu pe fiecare parte, aproximativ 3-4 minute fiecare parte, in functie de grosimea puiului. Se transfera pe o farfurie.

3

Incalzim untul ramas in tigaie. Se adauga usturoiul tocat marunt si se fierbe pana se parfumeaza, aproximativ 1 minut. Adaugam vinul si se fierbe la foc mic pana se reduce la jumatate, aproximativ 4 minute.

4

Se amesteca mustarul Dijon si boabele de mustar in sucurile din tigaie. Se adauga crengutele de cimbru proaspat si tarhonul. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mediu. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba pana cand sosul incepe sa se ingroase, aproximativ 3 minute.

5

Adaugam puiul inapoi in tigaie. Fierbem usor pana cand puiul este incalzit si sosul s-a ingrosat, aproximativ 5 minute. Adaugam dulceata de ardei iute, amestecam. Testam gustul si mai adaugam sare si piper, daca se doreste.

Ingrediente

Pentru pieptul de pui
 250 gr piept de pui
 ½ tsp pudra de usturoi
 ½ tsp sare cu zmeura si mustar
 1 tbsp ulei de masline
 1 tbsp unt
 piper dupa gust
Pentru sosul de mustar
 2 mustar
 4 catei de usturoi
 1 cana de vin alb
 1 tsp boabe de mustar
 2 crengute de cimbru proaspat
 ½ tsp tarhon
 100 ml smantana pentru gatit
 sare si piper dupa gust
 2 dulceata de ardei iute

Indicații

1

Condimentam pieptul de pui cu pudra de usturoi, sare si piper. Punem deoparte.

2

Incalzim o lingura de unt si uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Prajim pieptul de pui pana devine auriu pe fiecare parte, aproximativ 3-4 minute fiecare parte, in functie de grosimea puiului. Se transfera pe o farfurie.

3

Incalzim untul ramas in tigaie. Se adauga usturoiul tocat marunt si se fierbe pana se parfumeaza, aproximativ 1 minut. Adaugam vinul si se fierbe la foc mic pana se reduce la jumatate, aproximativ 4 minute.

4

Se amesteca mustarul Dijon si boabele de mustar in sucurile din tigaie. Se adauga crengutele de cimbru proaspat si tarhonul. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mediu. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba pana cand sosul incepe sa se ingroase, aproximativ 3 minute.

5

Adaugam puiul inapoi in tigaie. Fierbem usor pana cand puiul este incalzit si sosul s-a ingrosat, aproximativ 5 minute. Adaugam dulceata de ardei iute, amestecam. Testam gustul si mai adaugam sare si piper, daca se doreste.

Piept de pui cu mustar frantuzesc