Dacă sunteți plictisiți de aceleași metode de gătit puiul, va propun o rețetă de pui marinat gătit lent la cuptor la temperatură mică, Puiul va ieși fraged și aromat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie, busuiocul uscat, oregano uscat, usturoiul granulat, boia de ardei, sare și piper și se unge tot pieptul de pui.
Pieptul de pui se pune într-o caserola sau într-un castron acoperit și se lăsa la frigider pentru 12 ore.
După ce puiul s-a marinat, se pune într-o tavă acoperită cu o folie de aluminiu sau cu capac și se dă la cuptor la 160°C pentru o oră. După o oră, se descoperă tava și se mai lasă 30-40 de minute. Se asezonează cu usturoi verde.
Ingrediente
Indicații
Se amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie, busuiocul uscat, oregano uscat, usturoiul granulat, boia de ardei, sare și piper și se unge tot pieptul de pui.
Pieptul de pui se pune într-o caserola sau într-un castron acoperit și se lăsa la frigider pentru 12 ore.
După ce puiul s-a marinat, se pune într-o tavă acoperită cu o folie de aluminiu sau cu capac și se dă la cuptor la 160°C pentru o oră. După o oră, se descoperă tava și se mai lasă 30-40 de minute. Se asezonează cu usturoi verde.