fbpx

Piept de pui marinat

AutorAndra
DificultateÎncepător

Dacă sunteți plictisiți de aceleași metode de gătit puiul, va propun o rețetă de pui marinat gătit lent la cuptor la temperatură mică, Puiul va ieși fraged și aromat.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire13 ore 30 minsTimp Total13 ore 40 mins

Ingrediente:

 1 piept de pui întreg sau dezosate
 4 ulei de măsline
 2 busuioc uscat
 2 oregano uscat
 3 linguri(ă) boia dulce
 5 usturoi granulat
 zeamă de la jumătate de lămâie
 sare
 piper
 usturoi verde

Mod de preparare:

1

Se amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie, busuiocul uscat, oregano uscat, usturoiul granulat, boia de ardei, sare și piper și se unge tot pieptul de pui.

2

Pieptul de pui se pune într-o caserola sau într-un castron acoperit și se lăsa la frigider pentru 12 ore.

3

După ce puiul s-a marinat, se pune într-o tavă acoperită cu o folie de aluminiu sau cu capac și se dă la cuptor la 160°C pentru o oră. După o oră, se descoperă tava și se mai lasă 30-40 de minute. Se asezonează cu usturoi verde.

Ingrediente

 1 piept de pui întreg sau dezosate
 4 ulei de măsline
 2 busuioc uscat
 2 oregano uscat
 3 linguri(ă) boia dulce
 5 usturoi granulat
 zeamă de la jumătate de lămâie
 sare
 piper
 usturoi verde

Direcții

1

Se amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie, busuiocul uscat, oregano uscat, usturoiul granulat, boia de ardei, sare și piper și se unge tot pieptul de pui.

2

Pieptul de pui se pune într-o caserola sau într-un castron acoperit și se lăsa la frigider pentru 12 ore.

3

După ce puiul s-a marinat, se pune într-o tavă acoperită cu o folie de aluminiu sau cu capac și se dă la cuptor la 160°C pentru o oră. După o oră, se descoperă tava și se mai lasă 30-40 de minute. Se asezonează cu usturoi verde.

Piept de pui marinat