Piept de pui marinat

AutorAndra
DificultateÎncepător

Dacă sunteți plictisiți de aceleași metode de gătit puiul, va propun o rețetă de pui marinat gătit lent la cuptor la temperatură mică, Puiul va ieși fraged și aromat.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare13 ore 30 minuteTimp total13 ore 40 minute

Ingrediente:

 1 piept de pui întreg sau dezosate
 4 ulei de măsline
 2 busuioc uscat
 2 oregano uscat
 3 tbsp boia dulce
 5 usturoi granulat
 zeamă de la jumătate de lămâie
 sare
 piper
 usturoi verde

Mod de preparare:

1

Se amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie, busuiocul uscat, oregano uscat, usturoiul granulat, boia de ardei, sare și piper și se unge tot pieptul de pui.

2

Pieptul de pui se pune într-o caserola sau într-un castron acoperit și se lăsa la frigider pentru 12 ore.

3

După ce puiul s-a marinat, se pune într-o tavă acoperită cu o folie de aluminiu sau cu capac și se dă la cuptor la 160°C pentru o oră. După o oră, se descoperă tava și se mai lasă 30-40 de minute. Se asezonează cu usturoi verde.

Ingrediente

 1 piept de pui întreg sau dezosate
 4 ulei de măsline
 2 busuioc uscat
 2 oregano uscat
 3 tbsp boia dulce
 5 usturoi granulat
 zeamă de la jumătate de lămâie
 sare
 piper
 usturoi verde

Indicații

1

Se amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie, busuiocul uscat, oregano uscat, usturoiul granulat, boia de ardei, sare și piper și se unge tot pieptul de pui.

2

Pieptul de pui se pune într-o caserola sau într-un castron acoperit și se lăsa la frigider pentru 12 ore.

3

După ce puiul s-a marinat, se pune într-o tavă acoperită cu o folie de aluminiu sau cu capac și se dă la cuptor la 160°C pentru o oră. După o oră, se descoperă tava și se mai lasă 30-40 de minute. Se asezonează cu usturoi verde.

Piept de pui marinat