Carnea de rață e super gustoasă și dulce, motiv pentru care am asociat-o cu un piure intens aromat de păstârnac și am balansat totul cu aroma acrișoară a unui sos de fructe roșii. Un adevărat deliciu, potrivit pentru ocazii speciale! Nu uita să deschizi și o sticlă de vin!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru a prăji rața, scoate pieptul de la frigider și crestează pielea pe ambele diagonale, sărează și piperează și apoi las-o să se odihnească până ajunge la temperatura camerei.
Între timp, curăță păstârnacul foarte bine, taie-l felii și pune-l 10 minute să fiarbă. După aceea, strecoară-l și pune-l la cuptor, la 180 °C, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropit cu puțin ulei de măsline.
Când s-a copt și a prins culoare și aromă, scoate-l de la cuptor și mărunțește-l cu un blender. Pentru a te asigura că nu e ațos, dă piureul de țelină printr-o strecurătoare și aruncă părțile ațoase.
Amestecă piureul cu laptele, smântâna și untul și condimentează după gust cu sare, piper și nucșoară. Dacă e foarte tare, mai adaugă smântână până ajunge la consistența dorită.
Odată ce pieptul de rață a ajuns la temperatura camerei, pune-l la prăjit, cu pielea în jos, într-o tigaie rece și pornește aragazul la foc mediu. De când începe să se prăjească, lasă-l pe foc încă 5-8 minute, până pielea devine crocantă.
Întoarce-l apoi pe partea cealaltă și lasă-l 2 minute la rumenit, iar apoi pune-l la cuptorul încins la 180 °C, cu pielea în sus, timp de 5-8 minute. Scoate pieptul de rață din cuptor, lasă-l să se odihnească timp de 10 minute și apoi taie-l felii.
Pentru sosul de fructe, pune la fiert fructele roșii cu zahărul și vinul și amestecă până se întărește. Aranjează piureul frumos pe o farfurie, așează lângă pieptul de rață și decorează totul cu sos de fructe roșii. Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Pentru a prăji rața, scoate pieptul de la frigider și crestează pielea pe ambele diagonale, sărează și piperează și apoi las-o să se odihnească până ajunge la temperatura camerei.
Între timp, curăță păstârnacul foarte bine, taie-l felii și pune-l 10 minute să fiarbă. După aceea, strecoară-l și pune-l la cuptor, la 180 °C, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropit cu puțin ulei de măsline.
Când s-a copt și a prins culoare și aromă, scoate-l de la cuptor și mărunțește-l cu un blender. Pentru a te asigura că nu e ațos, dă piureul de țelină printr-o strecurătoare și aruncă părțile ațoase.
Amestecă piureul cu laptele, smântâna și untul și condimentează după gust cu sare, piper și nucșoară. Dacă e foarte tare, mai adaugă smântână până ajunge la consistența dorită.
Odată ce pieptul de rață a ajuns la temperatura camerei, pune-l la prăjit, cu pielea în jos, într-o tigaie rece și pornește aragazul la foc mediu. De când începe să se prăjească, lasă-l pe foc încă 5-8 minute, până pielea devine crocantă.
Întoarce-l apoi pe partea cealaltă și lasă-l 2 minute la rumenit, iar apoi pune-l la cuptorul încins la 180 °C, cu pielea în sus, timp de 5-8 minute. Scoate pieptul de rață din cuptor, lasă-l să se odihnească timp de 10 minute și apoi taie-l felii.
Pentru sosul de fructe, pune la fiert fructele roșii cu zahărul și vinul și amestecă până se întărește. Aranjează piureul frumos pe o farfurie, așează lângă pieptul de rață și decorează totul cu sos de fructe roșii. Poftă bună!