Piept de rata mediu

AutorCimbrisor
DificultateIntermediar

De cate ori ai reusit sa faci pieptul de rata mediu?
Mi-a luat mult pana sa gasesc reteta perfecta.
Pieptul de rata, pe langa bogatia de nutrienti, are gust, rafinament!
Daca si tu apreciezi un piept de rata gatit mediu, iti las aici o metoda fabuloasa!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

 250 gr Piept rata cu piele
 ½ tsp Sare de mare
 ¼ gr Tarhon
 ¼ gr Piper negru

Mod de preparare:

1

Se cresteaza pielea pieptului de rata. Crestaturile se realizeaza la distanta de 1 cm una fata de cealalta, fara sa fie patrunsa carnea

2

Se amesteca sarea si condimentele intr-un vas

3

Se “tavaleste” pieptul de rata crestat prin amestecul de condimente

4

Se aseaza pieptul intr un vas si se acopera cu folie alimentara

5

Se introduce la frigider pentru 2h

6

Se incinge o tigaie

7

Se scoate pieptul din frigider si se aseaza pe partea cu pielea, in tigaie

8

Se tine pt 3 minute in tigaie (pe partea cu piele)

9

Timp de 4 minute pieptul de rata va fi intors in tigaie astfel incat fiecare bucata de carne sa atinga tigaia pt 30sec

10

Dupa ce am tinut in total 7 min pieptul de rata in tigaie, sting focul

11

Pun capacul tigaii si las pieptul de rata la odihnit pt 3-5 min

Garnitura optionala
12

Se poate servi cu ananas

Ingrediente

 250 gr Piept rata cu piele
 ½ tsp Sare de mare
 ¼ gr Tarhon
 ¼ gr Piper negru

Indicații

1

Se cresteaza pielea pieptului de rata. Crestaturile se realizeaza la distanta de 1 cm una fata de cealalta, fara sa fie patrunsa carnea

2

Se amesteca sarea si condimentele intr-un vas

3

Se “tavaleste” pieptul de rata crestat prin amestecul de condimente

4

Se aseaza pieptul intr un vas si se acopera cu folie alimentara

5

Se introduce la frigider pentru 2h

6

Se incinge o tigaie

7

Se scoate pieptul din frigider si se aseaza pe partea cu pielea, in tigaie

8

Se tine pt 3 minute in tigaie (pe partea cu piele)

9

Timp de 4 minute pieptul de rata va fi intors in tigaie astfel incat fiecare bucata de carne sa atinga tigaia pt 30sec

10

Dupa ce am tinut in total 7 min pieptul de rata in tigaie, sting focul

11

Pun capacul tigaii si las pieptul de rata la odihnit pt 3-5 min

Garnitura optionala
12

Se poate servi cu ananas

Note

Piept de rata mediu