De cate ori ai reusit sa faci pieptul de rata mediu?
Mi-a luat mult pana sa gasesc reteta perfecta.
Pieptul de rata, pe langa bogatia de nutrienti, are gust, rafinament!
Daca si tu apreciezi un piept de rata gatit mediu, iti las aici o metoda fabuloasa!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se cresteaza pielea pieptului de rata. Crestaturile se realizeaza la distanta de 1 cm una fata de cealalta, fara sa fie patrunsa carnea
Se amesteca sarea si condimentele intr-un vas
Se “tavaleste” pieptul de rata crestat prin amestecul de condimente
Se aseaza pieptul intr un vas si se acopera cu folie alimentara
Se introduce la frigider pentru 2h
Se incinge o tigaie
Se scoate pieptul din frigider si se aseaza pe partea cu pielea, in tigaie
Se tine pt 3 minute in tigaie (pe partea cu piele)
Timp de 4 minute pieptul de rata va fi intors in tigaie astfel incat fiecare bucata de carne sa atinga tigaia pt 30sec
Dupa ce am tinut in total 7 min pieptul de rata in tigaie, sting focul
Pun capacul tigaii si las pieptul de rata la odihnit pt 3-5 min
Se poate servi cu ananas
Ingrediente
Indicații
Se cresteaza pielea pieptului de rata. Crestaturile se realizeaza la distanta de 1 cm una fata de cealalta, fara sa fie patrunsa carnea
Se amesteca sarea si condimentele intr-un vas
Se “tavaleste” pieptul de rata crestat prin amestecul de condimente
Se aseaza pieptul intr un vas si se acopera cu folie alimentara
Se introduce la frigider pentru 2h
Se incinge o tigaie
Se scoate pieptul din frigider si se aseaza pe partea cu pielea, in tigaie
Se tine pt 3 minute in tigaie (pe partea cu piele)
Timp de 4 minute pieptul de rata va fi intors in tigaie astfel incat fiecare bucata de carne sa atinga tigaia pt 30sec
Dupa ce am tinut in total 7 min pieptul de rata in tigaie, sting focul
Pun capacul tigaii si las pieptul de rata la odihnit pt 3-5 min
Se poate servi cu ananas