Cu siguranță vă amintiți piersicile umplute cu cremă ale copilăriei, erau vedete incontestabile la orice petrecere și erau absolut speciale la acea vreme !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluat, ouăle se mixează cu zahărul și când au căpătat o consistență spumoasă, se pune uleiul. Se amestecă bine, se pune făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Se amestecă și din aluat se fac bile care se așează în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se coc bilele de aluat 10-12 minute, se lasă apoi la răcit, se taie și se scobesc, păstrând miezul.
Pentru cremă, gălbenușurile cu zahărul și cacaua se pun pe foc și se amestecă încontinuu. Când incepe să se îngroașe, se ia de pe foc, se pune esența de rom, iar după răcire, se amestecă cu untul de la temperatura camerei și cu miezul scobit. Se umplu jumătățile de piersică, se lipesc două câte două și se curăță excesul.
Pentru servit, laptele se amestecă cu colorantul, se trec fursecurile prin lapte, imediat se tăvălesc prin zahăr cristale. Se așează pe platou și se lasă până a doua zi.
Ingrediente
Indicații
Pentru aluat, ouăle se mixează cu zahărul și când au căpătat o consistență spumoasă, se pune uleiul. Se amestecă bine, se pune făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Se amestecă și din aluat se fac bile care se așează în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se coc bilele de aluat 10-12 minute, se lasă apoi la răcit, se taie și se scobesc, păstrând miezul.
Pentru cremă, gălbenușurile cu zahărul și cacaua se pun pe foc și se amestecă încontinuu. Când incepe să se îngroașe, se ia de pe foc, se pune esența de rom, iar după răcire, se amestecă cu untul de la temperatura camerei și cu miezul scobit. Se umplu jumătățile de piersică, se lipesc două câte două și se curăță excesul.
Pentru servit, laptele se amestecă cu colorantul, se trec fursecurile prin lapte, imediat se tăvălesc prin zahăr cristale. Se așează pe platou și se lasă până a doua zi.