Dovlecelul este unul dintre legumele preferate si este folosit foarte des in bucataria noastra.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dovleceii se rad pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Se pot pune intr-un prosop sau strangem bine cu mainile.
Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se mai poate adauga faina sau pesmet daca este prea lipicioasa compozitia.
Se formeaza bilute cu ajutorul mainilor, se aplatizeaza si se trec prin pesmet (optional), apoi se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, pentru 25-30 de minute sau pana cand sunt aurii deasupra.
Optional, se pot servi cu sos de iaurt sau cu salata.
Ingrediente
Indicații
Dovleceii se rad pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Se pot pune intr-un prosop sau strangem bine cu mainile.
Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se mai poate adauga faina sau pesmet daca este prea lipicioasa compozitia.
Se formeaza bilute cu ajutorul mainilor, se aplatizeaza si se trec prin pesmet (optional), apoi se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, pentru 25-30 de minute sau pana cand sunt aurii deasupra.
Optional, se pot servi cu sos de iaurt sau cu salata.