Piftelute de dovlecel

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Dovlecelul este unul dintre legumele preferate si este folosit foarte des in bucataria noastra.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 2 Dovlecei
 100 gr Branza proaspata
 1 Ou
 50 gr Faina
 50 gr Pesmet
 1 Ceapa verde tocata marunt
 Sare, piper, usturoi dupa gust
 Extra pesmet pentru presarat

Mod de preparare:

1

Dovleceii se rad pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Se pot pune intr-un prosop sau strangem bine cu mainile.

2

Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se mai poate adauga faina sau pesmet daca este prea lipicioasa compozitia.

3

Se formeaza bilute cu ajutorul mainilor, se aplatizeaza si se trec prin pesmet (optional), apoi se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.

4

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, pentru 25-30 de minute sau pana cand sunt aurii deasupra.

5

Optional, se pot servi cu sos de iaurt sau cu salata.

Ingrediente

 2 Dovlecei
 100 gr Branza proaspata
 1 Ou
 50 gr Faina
 50 gr Pesmet
 1 Ceapa verde tocata marunt
 Sare, piper, usturoi dupa gust
 Extra pesmet pentru presarat

Indicații

1

Dovleceii se rad pe razatoarea mare si se scurg bine de zeama. Se pot pune intr-un prosop sau strangem bine cu mainile.

2

Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se mai poate adauga faina sau pesmet daca este prea lipicioasa compozitia.

3

Se formeaza bilute cu ajutorul mainilor, se aplatizeaza si se trec prin pesmet (optional), apoi se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.

4

Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, pentru 25-30 de minute sau pana cand sunt aurii deasupra.

5

Optional, se pot servi cu sos de iaurt sau cu salata.

Piftelute de dovlecel