Pișcoturi

AutorKristina
DificultateIntermediar

Bineînteles, se găsesc nenumărate feluri de pișcoturi pe rafturile supermarketurilor, uneori chiar de bună calitate, dar nu vor fi niciodată la fel de gustoase ca acelea de casă...

Un bun motiv ca să vă lansați în realizarea, destul de simplă, a acestor prăjiturele veșnic la modă.

ShareSalvează
Randamente40 de porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

Pentru circa 40 de pișcoturi
 5 ouă
 100 gr de zahăr pudră
 120 gr de făină
 100 gr de zahăr pudră extrafin

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Spargeți ouăle, separați gălbenușurile de albușuri. Frecați gălbenușurile cu zahărul pudră, până când amestecul se albește, apoi încorporați făina. Bateți albușurile spumă tare, adăugând 50 g de zahăr pudră extrafin când sunt bătute pe jumătate. Încorporați delicat albușurile bătute spumă în preparatul de mai sus.

2

Turnați aluatul într-un cornet cu un șpriț neted și așezați pișcoturile pe tava cuptorului acoperită cu hârtie pergament. Pudrați cu restul de zahăr pudră cu ajutorul unei site mici, băgați la cuptor și lăsați la copt circa 15 minute. Când sunt coapte, scoateți pișcoturile din cuptor și lăsați-le să se răcească înainte de a le dezlipi.

3

Pișcoturile se pot mânca așa cum sunt, dar vor putea fi folosite și la prepararea șarlotelor și a celebrului tiramisu. Puteți să le păstrați mai multe zile într-o cutie ermetic închisă.

Ingrediente

Pentru circa 40 de pișcoturi
 5 ouă
 100 gr de zahăr pudră
 120 gr de făină
 100 gr de zahăr pudră extrafin

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Spargeți ouăle, separați gălbenușurile de albușuri. Frecați gălbenușurile cu zahărul pudră, până când amestecul se albește, apoi încorporați făina. Bateți albușurile spumă tare, adăugând 50 g de zahăr pudră extrafin când sunt bătute pe jumătate. Încorporați delicat albușurile bătute spumă în preparatul de mai sus.

2

Turnați aluatul într-un cornet cu un șpriț neted și așezați pișcoturile pe tava cuptorului acoperită cu hârtie pergament. Pudrați cu restul de zahăr pudră cu ajutorul unei site mici, băgați la cuptor și lăsați la copt circa 15 minute. Când sunt coapte, scoateți pișcoturile din cuptor și lăsați-le să se răcească înainte de a le dezlipi.

3

Pișcoturile se pot mânca așa cum sunt, dar vor putea fi folosite și la prepararea șarlotelor și a celebrului tiramisu. Puteți să le păstrați mai multe zile într-o cutie ermetic închisă.

Pișcoturi