fbpx

Pita de casa

AvatarAutorDacu
DificultateIntermediar

Cine poate zice că pita de casă nu îi cea mai bună?

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire5 oreTimp Total5 ore 30 mins

Ingrediente:

 300 g faina integrala
 200 g faina alba
 300 ml apa
 7 g drojdie uscată ori 25 gr. drojdie proaspătă
 75 ml Ulei
 1 linguriță(e) sare
Pt variana a doua de pita ne mai trebuie:
 100 g masline fara samburi
 50 g parmezan ras
 1 busuioc

Mod de preparare:

1

Intr-un bol se amestecă făina albă cu făina integrală. Separat se dizolvă drojdia şi sarea în apa călduţă apoi se tornă peste amestecul de făină şi frământăm un aluat elastic. Continuăm să frământăm adăugând câte puţân din uleiul de măsline. Se lasă aluatul acoperit la dospit până îşi dublează volumul. Se ia aluatul şi se împarte în două.

2

Pita rustică: se frământă puţin aluatul şi se formează o franzelă cu diametrul de 7-8 cm care se rulează peste fulgi de ovăz apoi se crestează de câteva ori şi se aşază în tava în care urmează să se cocă şi se acoperă cu un prosop şi se mai lasă la crescut o oră.

3

Pita cu măsline: se ia aluatul şi se amestecă cu măslinele tăiate felii, parmezanul ras şi busuiocul taiat mărunt. Se formează o franzelă cu diametrul de 7-8 cm care se aşază în tava în care urmează să se cocă şi se lasă acoperită încă o oră să mai crească.

4

Se pun pitele crescute în cuptor şi se lasă 40 de minute în cuptor la 190 de grade. Când s-au copt se scot şi se lasă acoperite cu un prosop să se răcească apoi se pot consuma în orice combinaţie doriţi pentru că sunt sănătose şi bune.

Ingrediente

 300 g faina integrala
 200 g faina alba
 300 ml apa
 7 g drojdie uscată ori 25 gr. drojdie proaspătă
 75 ml Ulei
 1 linguriță(e) sare
Pt variana a doua de pita ne mai trebuie:
 100 g masline fara samburi
 50 g parmezan ras
 1 busuioc

Direcții

1

Intr-un bol se amestecă făina albă cu făina integrală. Separat se dizolvă drojdia şi sarea în apa călduţă apoi se tornă peste amestecul de făină şi frământăm un aluat elastic. Continuăm să frământăm adăugând câte puţân din uleiul de măsline. Se lasă aluatul acoperit la dospit până îşi dublează volumul. Se ia aluatul şi se împarte în două.

2

Pita rustică: se frământă puţin aluatul şi se formează o franzelă cu diametrul de 7-8 cm care se rulează peste fulgi de ovăz apoi se crestează de câteva ori şi se aşază în tava în care urmează să se cocă şi se acoperă cu un prosop şi se mai lasă la crescut o oră.

3

Pita cu măsline: se ia aluatul şi se amestecă cu măslinele tăiate felii, parmezanul ras şi busuiocul taiat mărunt. Se formează o franzelă cu diametrul de 7-8 cm care se aşază în tava în care urmează să se cocă şi se lasă acoperită încă o oră să mai crească.

4

Se pun pitele crescute în cuptor şi se lasă 40 de minute în cuptor la 190 de grade. Când s-au copt se scot şi se lasă acoperite cu un prosop să se răcească apoi se pot consuma în orice combinaţie doriţi pentru că sunt sănătose şi bune.

Pita de casa