Pita de casa

AutorDacu
DificultateIntermediar

Cine poate zice că pita de casă nu îi cea mai bună?

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare5 oreTimp total5 ore 30 minute

Ingrediente:

 300 gr faina integrala
 200 gr faina alba
 300 ml apa
 7 gr drojdie uscată ori 25 gr. drojdie proaspătă
 75 ml Ulei
 1 tsp sare
Pt variana a doua de pita ne mai trebuie:
 100 gr masline fara samburi
 50 gr parmezan ras
 1 busuioc

Mod de preparare:

1

Intr-un bol se amestecă făina albă cu făina integrală. Separat se dizolvă drojdia şi sarea în apa călduţă apoi se tornă peste amestecul de făină şi frământăm un aluat elastic. Continuăm să frământăm adăugând câte puţân din uleiul de măsline. Se lasă aluatul acoperit la dospit până îşi dublează volumul. Se ia aluatul şi se împarte în două.

2

Pita rustică: se frământă puţin aluatul şi se formează o franzelă cu diametrul de 7-8 cm care se rulează peste fulgi de ovăz apoi se crestează de câteva ori şi se aşază în tava în care urmează să se cocă şi se acoperă cu un prosop şi se mai lasă la crescut o oră.

3

Pita cu măsline: se ia aluatul şi se amestecă cu măslinele tăiate felii, parmezanul ras şi busuiocul taiat mărunt. Se formează o franzelă cu diametrul de 7-8 cm care se aşază în tava în care urmează să se cocă şi se lasă acoperită încă o oră să mai crească.

4

Se pun pitele crescute în cuptor şi se lasă 40 de minute în cuptor la 190 de grade. Când s-au copt se scot şi se lasă acoperite cu un prosop să se răcească apoi se pot consuma în orice combinaţie doriţi pentru că sunt sănătose şi bune.

Ingrediente

 300 gr faina integrala
 200 gr faina alba
 300 ml apa
 7 gr drojdie uscată ori 25 gr. drojdie proaspătă
 75 ml Ulei
 1 tsp sare
Pt variana a doua de pita ne mai trebuie:
 100 gr masline fara samburi
 50 gr parmezan ras
 1 busuioc

Indicații

1

Intr-un bol se amestecă făina albă cu făina integrală. Separat se dizolvă drojdia şi sarea în apa călduţă apoi se tornă peste amestecul de făină şi frământăm un aluat elastic. Continuăm să frământăm adăugând câte puţân din uleiul de măsline. Se lasă aluatul acoperit la dospit până îşi dublează volumul. Se ia aluatul şi se împarte în două.

2

Pita rustică: se frământă puţin aluatul şi se formează o franzelă cu diametrul de 7-8 cm care se rulează peste fulgi de ovăz apoi se crestează de câteva ori şi se aşază în tava în care urmează să se cocă şi se acoperă cu un prosop şi se mai lasă la crescut o oră.

3

Pita cu măsline: se ia aluatul şi se amestecă cu măslinele tăiate felii, parmezanul ras şi busuiocul taiat mărunt. Se formează o franzelă cu diametrul de 7-8 cm care se aşază în tava în care urmează să se cocă şi se lasă acoperită încă o oră să mai crească.

4

Se pun pitele crescute în cuptor şi se lasă 40 de minute în cuptor la 190 de grade. Când s-au copt se scot şi se lasă acoperite cu un prosop să se răcească apoi se pot consuma în orice combinaţie doriţi pentru că sunt sănătose şi bune.

Note

Pita de casa