Piure De Cartofi Cu Praz Si Ciuperi Glazurate Cu Otet Balsamic

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Acest piure cremos si aromat impreuna cu aroma intensa a ciupercilor face parte din catergoria "Comfort Food" pentru mine.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 1 kg cartofi albi
 500 gr ciuperci
 100 gr unt
 200 ml lapte
 1 praz mediu
 8 catei usturoi
 1 ceapa
 3 tbsp otet balsamic
 2 tbsp sos de soia
 2 tsp zahar brun
 1 tsp cimbru uscat

Mod de preparare:

1

Intr-o oala cu apa cu sare se fierb cartofii, curatati si taiati, in 4 pentru 20 minute.

2

Intr-o tigaie se caleste 3 minute prazul tocat si 4 catei de usturoi in putin ulei de masline

3

Cartofii se scurg de apa si se zdrobesc cu ajutorul zdrobitorului de cartofi, dupa adaugam prazul calit si untul rece si amestecam foarte bine pana cand untul este complet dizolvat. La final se adauga laptele caldut treptat, sare si piper dupa gust.

4

Pentru ciupercile glazurate, calim o ceapa tocata in ulei de masline pentru 2 minute dupa care adaugam ciupercile tocate si cimbrul uscat si calim 5 minute. La final adaugam otetul, sosul de soia, 4 catei de usturoi, zahar brun, sare si piper dupa gust si calim pana se evapora tot lichidul.

5

Pentru servire se pune un pat de piure si deasupra sosul de ciuperci si praz proaspat.

Ingrediente

 1 kg cartofi albi
 500 gr ciuperci
 100 gr unt
 200 ml lapte
 1 praz mediu
 8 catei usturoi
 1 ceapa
 3 tbsp otet balsamic
 2 tbsp sos de soia
 2 tsp zahar brun
 1 tsp cimbru uscat

Indicații

1

Intr-o oala cu apa cu sare se fierb cartofii, curatati si taiati, in 4 pentru 20 minute.

2

Intr-o tigaie se caleste 3 minute prazul tocat si 4 catei de usturoi in putin ulei de masline

3

Cartofii se scurg de apa si se zdrobesc cu ajutorul zdrobitorului de cartofi, dupa adaugam prazul calit si untul rece si amestecam foarte bine pana cand untul este complet dizolvat. La final se adauga laptele caldut treptat, sare si piper dupa gust.

4

Pentru ciupercile glazurate, calim o ceapa tocata in ulei de masline pentru 2 minute dupa care adaugam ciupercile tocate si cimbrul uscat si calim 5 minute. La final adaugam otetul, sosul de soia, 4 catei de usturoi, zahar brun, sare si piper dupa gust si calim pana se evapora tot lichidul.

5

Pentru servire se pune un pat de piure si deasupra sosul de ciuperci si praz proaspat.

Piure De Cartofi Cu Praz Si Ciuperi Glazurate Cu Otet Balsamic