Piure de cartofi

AutorDia și Bucătăria🍴
DificultateÎncepător

Un piure de cartofi cremos, și super ușor de făcut cu doar 4 ingrediente.

ShareSalvează
Randamente4 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 1 kg cartofi albi
 200 ml lapte
 50 gr unt
 5 frunze pătrunjel

Mod de preparare:

1

Curățăm, taiem în cuburi și spălăm bine cartofii.

2

Îi punem într-o crăticioară, acoperiți cu apă, să fiarbă pentru 20 minute sau până când aceștia sunt moi.

3

Încercăm cartofii cu o furculiță. Dacă furculița pătrunde ușor în cartofi, aceștia sunt fierți și pot fi luați de pe foc.

4

Într-un ibric, punem laptele și untul, la foc mic și amestecăm până se dizolvă untul.

5

Scurgem apa în care au fost fierți cartofii, îi zdrobim cu presa manuală de cartofi și adăugăm amestecul de lapte și unt.

6

Amestecăm până omogenizăm toți cartofii.

7

Atunci când obținem o cremă, moale de cartofi, putem adăuga sare și piper după gust.

8

Punem piureul în bolul de servire și punem pătrunjelul tocat pe deasupra.

Ingrediente

 1 kg cartofi albi
 200 ml lapte
 50 gr unt
 5 frunze pătrunjel

Indicații

1

Curățăm, taiem în cuburi și spălăm bine cartofii.

2

Îi punem într-o crăticioară, acoperiți cu apă, să fiarbă pentru 20 minute sau până când aceștia sunt moi.

3

Încercăm cartofii cu o furculiță. Dacă furculița pătrunde ușor în cartofi, aceștia sunt fierți și pot fi luați de pe foc.

4

Într-un ibric, punem laptele și untul, la foc mic și amestecăm până se dizolvă untul.

5

Scurgem apa în care au fost fierți cartofii, îi zdrobim cu presa manuală de cartofi și adăugăm amestecul de lapte și unt.

6

Amestecăm până omogenizăm toți cartofii.

7

Atunci când obținem o cremă, moale de cartofi, putem adăuga sare și piper după gust.

8

Punem piureul în bolul de servire și punem pătrunjelul tocat pe deasupra.

Piure de cartofi