Reteta este pentru un blat de pizza ce necesita un timp de dospire redus.
Cantitatile sunt pentru doua tavi cu dimensiunea 30x30.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia si zaharul in 50 ml de apa calduta si se amesteca pana se formeaza o pasta mai lichida.
Intr-un bol mai mare se adauga faina, amestecul de drojdie, sarea, uleiul si putina apa. Se framanta aluatul si se adauga apa treptat in functie de cat de moale doriti aluatul.
Se framanta aproximativ 7-8 minute pana cand aluatul se desprinde de vas.
Se acopera bolul cu folie de plastic si se lasa 30 de minute la dospit intr-ul loc mai cald.
Intre timp puteti taia ingredientele pe care doriti sa le puneti pe pizza.
Eu am folosit sunca, porumb, ciuperci, ardei si cascaval si am facut un sos de rosii.
Dupa cele 30 de minute, se imparte aluatul in doua bucati egale. Se tapeteaza tavile cu hartie de copt si se intinde aluatul. Se pune sosul de rosii, ingredientele dorite si cascaval ras deasupra.
Se da la cuptor 30 de minute la 220 de grade.
Ingrediente
Indicații
Se dizolva drojdia si zaharul in 50 ml de apa calduta si se amesteca pana se formeaza o pasta mai lichida.
Intr-un bol mai mare se adauga faina, amestecul de drojdie, sarea, uleiul si putina apa. Se framanta aluatul si se adauga apa treptat in functie de cat de moale doriti aluatul.
Se framanta aproximativ 7-8 minute pana cand aluatul se desprinde de vas.
Se acopera bolul cu folie de plastic si se lasa 30 de minute la dospit intr-ul loc mai cald.
Intre timp puteti taia ingredientele pe care doriti sa le puneti pe pizza.
Eu am folosit sunca, porumb, ciuperci, ardei si cascaval si am facut un sos de rosii.
Dupa cele 30 de minute, se imparte aluatul in doua bucati egale. Se tapeteaza tavile cu hartie de copt si se intinde aluatul. Se pune sosul de rosii, ingredientele dorite si cascaval ras deasupra.
Se da la cuptor 30 de minute la 220 de grade.