Pizza

AutorBalintkatt
DificultateIntermediar

Blat subțire și aromat și un topping cu ingrediente proaspete...rețetă de pizza spectaculoasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 600 gr Făină
 25 gr Drojdie
 50 ml Apă călduță
 1 tsp Zahăr
 300 ml Apă rece
 Sare
 Ulei de măsline extra virgin
 Busuioc proaspăt
 Mozzarella
 Prosciutto crudo
 Sos de roșii

Mod de preparare:

Aluat
1

Se dizolvă drojdia în apă călduță cu o linguriță de zahăr.

2

Trecem făina prin sită, adăugăm drojdia, apa și puțin ulei de măsline.

3

Se frământă aluatul cu mâna până se dezlipește ușor de pereții vasului.

4

Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la un loc călduț timp de 1 oră. Aluatul se va dubla în volum.

5

După ce a crescut îl întindem și îl așezăm într-o tavă pe hârtie de copt.

6

Adăugăm rosul de roșii de calitate bună, prosciutto crudo si mozzarella rasă.

7

Punem pizza in cuptorul încins la 250 grade, timp de 7-8 minute.

8

La final putem să o decorăm cu câteva frunze de busuioc proaspăt.

Ingrediente

 600 gr Făină
 25 gr Drojdie
 50 ml Apă călduță
 1 tsp Zahăr
 300 ml Apă rece
 Sare
 Ulei de măsline extra virgin
 Busuioc proaspăt
 Mozzarella
 Prosciutto crudo
 Sos de roșii

Indicații

Aluat
1

Se dizolvă drojdia în apă călduță cu o linguriță de zahăr.

2

Trecem făina prin sită, adăugăm drojdia, apa și puțin ulei de măsline.

3

Se frământă aluatul cu mâna până se dezlipește ușor de pereții vasului.

4

Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la un loc călduț timp de 1 oră. Aluatul se va dubla în volum.

5

După ce a crescut îl întindem și îl așezăm într-o tavă pe hârtie de copt.

6

Adăugăm rosul de roșii de calitate bună, prosciutto crudo si mozzarella rasă.

7

Punem pizza in cuptorul încins la 250 grade, timp de 7-8 minute.

8

La final putem să o decorăm cu câteva frunze de busuioc proaspăt.

Note

Pizza