Patru tipuri de pizza

Autorioanaandreea
DificultateÎncepător

Patru sortimente de pizza, gustoase și ușor de preparat. 🍕

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total2 ore 25 minute

Ingrediente:

Pentru aluat :
 500 gr făină
 325 ml apă călduță
 7 gr drojdie
 2 tbsp zahăr
 2 tbsp sare
 3 tbsp ulei de măsline
Pentru sosul de rosii :
 400 gr roșii la conservă
 1 tbsp ulei de măsline
 1 tsp zahăr
 ½ tsp sare
 busuioc
 oregano
Topping-uri :
 500 gr cașcaval
 300 gr mozzarella
 ½ vânătă
 1 dovlecel
 3 ciuperci brune
 porumb
 jambon
 mușchiulet
 rucola
 parmezan

Mod de preparare:

Pregatirea aluatului :
1

Amestecăm făina cu sarea într-un bol încăpător. În apa călduță punem drojdia uscată și zahărul și amestecăm până se dizolvă. Turnăm apă călduță cu drojdia și zahărul dizolvate în bolul cu faină și începem să amestecăm. Treptat adăugăm și uleiul de măsline. Când nu mai putem amesteca cu o spatulă, începem să frământăm până obținem o cocă elastică.

2

Lăsăm aulatul la crescut aproximativ 2h, după cele două ore, punem niște faină pe blatul de lucru și turnăm aluatul, scoatem aerul din acesta prin presare și îl porționăm în 4 părți aproximativ egale (sau egale, dacă aveți cântar de bucătărie).

3

Modelăm fiecare parte sub forma unei bile. Luăm prima bilă și începem să o presăm ușor cu degetele și o întindem cât de subțire dorim să fie aluatul (ușor, pentru a nu se rupe).
Punem hârtie de copt pe tava de la cuptor și așezăm aluatul pentru pizza.

Pregatirea sosului :
4

Adăugăm toate ingredinetele indicate într-un bol mai înalt și le blenduim cu un mixer vertical.

Topping-uri :
5

Pe fiecare pizza am pus sosul de roșii preparat, cașcavalul ras în prealabil și bucăți de mozzarella.

- aluatul a ieșit delicios, crocant la exterior și moale în interior, iar combinația de ingrediente a fost delicioasă (după cum se vede, nu am reușit să fac o poză cu toate cele 4 pizze întregi întrucât pe parcurs dispăreau felii din ele 😋).

6

La pizza cu vânătă am tăiat feli subțiri jumătate de vânătă și am adăugat peste mozzarella, am mai pus niște sos de roșii deasupra și încă cateva bucățele de mozzarella.

7

La una dintre pizza am adăugat un dovlecel micuț tăiat felii și mușchiuleț de porc (cu mențiunea că mușchiulețul l-am adăugat după ce pizza era deja la cuptor de 5-6 minute).

8

La alt fel de pizza am adăugat porumb, jambon și rucola (cu mențiunea că jambonul l-am adăugat dupa 5-6 minute de când pizza era la cuptor, iar rucola am adăugat-o după ce am scos-o din cuptor).

9

La ultimul fel de pizza am adăugat ciuperci și mușchiuleț (cu aceeași mențiune de a pune mai tărziu mușchiulețul - depinde și cât de subțiri sunt feliile).

10

Pe toate le-am ținut aproximativ 10 minute la cuptorul preîncălzit la 250˚C.

11

Aluatul a ieșit delicios, crocant la exterior și moale în interior, iar combinația de ingrediente a fost delicioasă (după cum se vede, nu am reușit să fac o poză cu toate cele 4 pizze întregi întrucât pe parcurs dispăreau felii din ele 😋).

Ingrediente

Pentru aluat :
 500 gr făină
 325 ml apă călduță
 7 gr drojdie
 2 tbsp zahăr
 2 tbsp sare
 3 tbsp ulei de măsline
Pentru sosul de rosii :
 400 gr roșii la conservă
 1 tbsp ulei de măsline
 1 tsp zahăr
 ½ tsp sare
 busuioc
 oregano
Topping-uri :
 500 gr cașcaval
 300 gr mozzarella
 ½ vânătă
 1 dovlecel
 3 ciuperci brune
 porumb
 jambon
 mușchiulet
 rucola
 parmezan

Indicații

Pregatirea aluatului :
1

Amestecăm făina cu sarea într-un bol încăpător. În apa călduță punem drojdia uscată și zahărul și amestecăm până se dizolvă. Turnăm apă călduță cu drojdia și zahărul dizolvate în bolul cu faină și începem să amestecăm. Treptat adăugăm și uleiul de măsline. Când nu mai putem amesteca cu o spatulă, începem să frământăm până obținem o cocă elastică.

2

Lăsăm aulatul la crescut aproximativ 2h, după cele două ore, punem niște faină pe blatul de lucru și turnăm aluatul, scoatem aerul din acesta prin presare și îl porționăm în 4 părți aproximativ egale (sau egale, dacă aveți cântar de bucătărie).

3

Modelăm fiecare parte sub forma unei bile. Luăm prima bilă și începem să o presăm ușor cu degetele și o întindem cât de subțire dorim să fie aluatul (ușor, pentru a nu se rupe).
Punem hârtie de copt pe tava de la cuptor și așezăm aluatul pentru pizza.

Pregatirea sosului :
4

Adăugăm toate ingredinetele indicate într-un bol mai înalt și le blenduim cu un mixer vertical.

Topping-uri :
5

Pe fiecare pizza am pus sosul de roșii preparat, cașcavalul ras în prealabil și bucăți de mozzarella.

- aluatul a ieșit delicios, crocant la exterior și moale în interior, iar combinația de ingrediente a fost delicioasă (după cum se vede, nu am reușit să fac o poză cu toate cele 4 pizze întregi întrucât pe parcurs dispăreau felii din ele 😋).

6

La pizza cu vânătă am tăiat feli subțiri jumătate de vânătă și am adăugat peste mozzarella, am mai pus niște sos de roșii deasupra și încă cateva bucățele de mozzarella.

7

La una dintre pizza am adăugat un dovlecel micuț tăiat felii și mușchiuleț de porc (cu mențiunea că mușchiulețul l-am adăugat după ce pizza era deja la cuptor de 5-6 minute).

8

La alt fel de pizza am adăugat porumb, jambon și rucola (cu mențiunea că jambonul l-am adăugat dupa 5-6 minute de când pizza era la cuptor, iar rucola am adăugat-o după ce am scos-o din cuptor).

9

La ultimul fel de pizza am adăugat ciuperci și mușchiuleț (cu aceeași mențiune de a pune mai tărziu mușchiulețul - depinde și cât de subțiri sunt feliile).

10

Pe toate le-am ținut aproximativ 10 minute la cuptorul preîncălzit la 250˚C.

11

Aluatul a ieșit delicios, crocant la exterior și moale în interior, iar combinația de ingrediente a fost delicioasă (după cum se vede, nu am reușit să fac o poză cu toate cele 4 pizze întregi întrucât pe parcurs dispăreau felii din ele 😋).

Patru tipuri de pizza