Pizza

AutorPucca
DificultateÎncepător

Everybody loves pizza. 🍕 😍

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 500 gr faina
 300 ml apa
 20 gr drojdie proaspata
 50 ml ulei
 1 tsp sare
 1 tsp zahar
 1 ceapa rosie
 200 gr telemea
 100 gr salam de Sibiu
 1 ceapa verde
 100 gr sos de rosii

Mod de preparare:

1

Pentru blat, amestecam drojdia cu zaharul. In cateva secunde drojdia se va dizolva.
Facem o gaura in faina si adaugam drojdia dizolvata, uleiul, sarea si - putin cate putin - apa calduta.

2

Framantam aluatul cateva minute si il lasam la crescut aproximativ 30 de minute.
Trebuie sa acoperiti vasul cu o carpa curata si sa il puneti intr-un loc calduros.

3

Dupa ce a crescut aluatul, il separam in doua parti egale.

4

Intindem bine coca. Putem sa ii dam orice forma dorim - eu am doua tavi rotunde.

5

Ungem aluatul cu sosul de rosii.
Mie imi place sa ii adaug cimbru uscat, pentru o aroma mai intensa.

6

Adaugam ceapa rosie (taiata pestisori), bucatele faramitate de telemea si salamul de Sibiu taiat cubulete mici.

7

Punem pizza la cuptor timp de 20 de minute.

8

Dupa ce am scos-o de la cuptor si s-a racit, adaugam ceapa verde taiata marunt.

9

Desigur, topping-ul pentru pizza poate fi influentat de ingredientele pe care le aveti in casa.

Ingrediente

 500 gr faina
 300 ml apa
 20 gr drojdie proaspata
 50 ml ulei
 1 tsp sare
 1 tsp zahar
 1 ceapa rosie
 200 gr telemea
 100 gr salam de Sibiu
 1 ceapa verde
 100 gr sos de rosii

Indicații

1

Pentru blat, amestecam drojdia cu zaharul. In cateva secunde drojdia se va dizolva.
Facem o gaura in faina si adaugam drojdia dizolvata, uleiul, sarea si - putin cate putin - apa calduta.

2

Framantam aluatul cateva minute si il lasam la crescut aproximativ 30 de minute.
Trebuie sa acoperiti vasul cu o carpa curata si sa il puneti intr-un loc calduros.

3

Dupa ce a crescut aluatul, il separam in doua parti egale.

4

Intindem bine coca. Putem sa ii dam orice forma dorim - eu am doua tavi rotunde.

5

Ungem aluatul cu sosul de rosii.
Mie imi place sa ii adaug cimbru uscat, pentru o aroma mai intensa.

6

Adaugam ceapa rosie (taiata pestisori), bucatele faramitate de telemea si salamul de Sibiu taiat cubulete mici.

7

Punem pizza la cuptor timp de 20 de minute.

8

Dupa ce am scos-o de la cuptor si s-a racit, adaugam ceapa verde taiata marunt.

9

Desigur, topping-ul pentru pizza poate fi influentat de ingredientele pe care le aveti in casa.

Pizza