Toată lumea iubește pizza iar secretul pentru o pizza bună stă în blat. Va prezint o rețetă simplă de blat care, alaturi de toppingurile preferate, va face pizza de casă un adevărat deliciu.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un pahar se amestecă drojdia cu zaharul până când drojdia se înmoaie.
Într-un castron separat se amesteca făina cu sarea, busuiocul și oregano. Peste făină se adaugă drojdia și apă călduță treptat, frământând până când aluatul devine omogen. La final se adaugă uleiul de măsline și se mai frământă 2 minute.
Castronul se acoperă și se lasă aluatul la crescut o ora sau până când își dublează volumul.
Suprafața de lucru se tapetează bine cu făină, la fel și bucata de aluat pe care o întindem. Obținem aluatul bine, până când acesta este suficient de subțire.
Aluatul se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor la 180°C timp de 5-10 minute.
După ce au trecut minutele, se adaugă porumbul, ciupercile, măslinele, baconul și mozzarella și se mai lasă la cuptor pentru 10 minute . Puteți adăuga busuioc proaspăt pentru un plus de aroma însă nu este obligatoriu.
Ingrediente
Indicații
Într-un pahar se amestecă drojdia cu zaharul până când drojdia se înmoaie.
Într-un castron separat se amesteca făina cu sarea, busuiocul și oregano. Peste făină se adaugă drojdia și apă călduță treptat, frământând până când aluatul devine omogen. La final se adaugă uleiul de măsline și se mai frământă 2 minute.
Castronul se acoperă și se lasă aluatul la crescut o ora sau până când își dublează volumul.
Suprafața de lucru se tapetează bine cu făină, la fel și bucata de aluat pe care o întindem. Obținem aluatul bine, până când acesta este suficient de subțire.
Aluatul se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor la 180°C timp de 5-10 minute.
După ce au trecut minutele, se adaugă porumbul, ciupercile, măslinele, baconul și mozzarella și se mai lasă la cuptor pentru 10 minute . Puteți adăuga busuioc proaspăt pentru un plus de aroma însă nu este obligatoriu.