Pizza

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Se face ușor și e un motiv bun de a utiliza ingredientele de prin frigider care ocupă spațiul de prea mult timp.

ShareSalvează
Randamente5 porțiiTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Pentru aluat :
 600 gr făină
 100 gr griș
 20 gr drojdie proaspătă
 400 ml apă
 1 tbsp zahăr
 1 tsp sare
Pentru sos :
 2-3 căței de usturoi
 2 ulei de măsline
 300 ml suc de roșii
 busuioc
 sare
 piper
Pentru topping :
 cascaval
 rosii
 porumb
 ardei
 masline
 muschi file
 ceapa

Mod de preparare:

1

Mai întâi amestecăm drojdia cu zahărul, puțină apă călduță și le lăsăm acoperite câteva minute.

2

Combinăm făina cu grișul și cu sarea într-un bol, se face o gaură în mijloc, în care adăugăm amestecul de apă, drojdie și zahăr. Cu ajutorul unei furculițe amestecăm compoziția până se omogenizează, treptat adăugăm și restul de apă călduță, apoi începem să frământăm aluatul 10-15 minute, adăugând făină când/dacă este nevoie, până devine fin și omogen. Se lasă la crescut în bol acoperit.

3

Se pregătește sosul de roșii și ingredientele pentru topping. 

4

Într-o cratiță cu puțin ulei de măsline adăugăm usturoiul tocat și ținem pe foc până acesta s-a înmuiat. Apoi adăugăm sucul de roșii, busuiocul, sarea, piperul și fierbem aproximativ 10 minute.

5

După ce aluatul dospește se împarte. Mie mi-au ieșit 5 pizza cu diametrul de aproximativ 26 cm.

6

Se întind foile de aluat, se pun în tavi tapetate cu hârtie de copt șe lasă la odihnit 10 minute până se încălzește cuptorul. După acest timp se mai întind puțin, se acoperă cu sos și cu ingredientele dorite.

7

Coacem pizza pentru aproximativ 20 de minute la 180˚C.

Ingrediente

Pentru aluat :
 600 gr făină
 100 gr griș
 20 gr drojdie proaspătă
 400 ml apă
 1 tbsp zahăr
 1 tsp sare
Pentru sos :
 2-3 căței de usturoi
 2 ulei de măsline
 300 ml suc de roșii
 busuioc
 sare
 piper
Pentru topping :
 cascaval
 rosii
 porumb
 ardei
 masline
 muschi file
 ceapa

Indicații

1

Mai întâi amestecăm drojdia cu zahărul, puțină apă călduță și le lăsăm acoperite câteva minute.

2

Combinăm făina cu grișul și cu sarea într-un bol, se face o gaură în mijloc, în care adăugăm amestecul de apă, drojdie și zahăr. Cu ajutorul unei furculițe amestecăm compoziția până se omogenizează, treptat adăugăm și restul de apă călduță, apoi începem să frământăm aluatul 10-15 minute, adăugând făină când/dacă este nevoie, până devine fin și omogen. Se lasă la crescut în bol acoperit.

3

Se pregătește sosul de roșii și ingredientele pentru topping. 

4

Într-o cratiță cu puțin ulei de măsline adăugăm usturoiul tocat și ținem pe foc până acesta s-a înmuiat. Apoi adăugăm sucul de roșii, busuiocul, sarea, piperul și fierbem aproximativ 10 minute.

5

După ce aluatul dospește se împarte. Mie mi-au ieșit 5 pizza cu diametrul de aproximativ 26 cm.

6

Se întind foile de aluat, se pun în tavi tapetate cu hârtie de copt șe lasă la odihnit 10 minute până se încălzește cuptorul. După acest timp se mai întind puțin, se acoperă cu sos și cu ingredientele dorite.

7

Coacem pizza pentru aproximativ 20 de minute la 180˚C.

Pizza