Pizza Capricciosa

Autormironbianca
DificultateÎncepător

Pizza cu blat pufos și gust desăvârșit de bun!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 500 gr făină
 200 ml apa
 50 gr drojdie
 50 ml ulei de măsline
 2 zahăr
 1 tsp sare
 50 gr sos de roșii
 1 tbsp oregano
 100 gr șuncă prestată
 50 gr cașcaval ras
 50 gr ciuperci
 50 gr ardei kapia
 50 gr masline feliate

Mod de preparare:

1

Într-un bol se pune făina împreună cu sarea iar în alt bol drojdia, uleiul de măsline, zaharul, apa și se omogenizează.

2

Se adaugă peste făină amestecul omogenizat si se frământă aluatul preț de câteva minute.

3

Aluatul se lasă la dospit timp de 30 minute la temperatura camerei.

4

După ce aluatul a dospit se împarte în 3 porții egale.
Aluatul se întinde pe o suprafață tapetată cu făină din aproape in aproape cu degetele apoi blatul se pune pe fundul unei tavi pe care o tapetam cu făină in prealabil.

5

Blatul se pune in cuptorul încins timp de 3 minute pentru a creste putin.

6

După ce blatul a crescut, scoatem tava din cuptor și adaugam ingredientele .

7

Adăugăm sosul de roșii și oregano apoi cascavalul ras, șunca presată, ciupercile, maslinele feliate si feliile de ardei kapia.

8

Punem pizza in cuptor pentru încă 10 minute la temperatura de 160˚C.

Ingrediente

 500 gr făină
 200 ml apa
 50 gr drojdie
 50 ml ulei de măsline
 2 zahăr
 1 tsp sare
 50 gr sos de roșii
 1 tbsp oregano
 100 gr șuncă prestată
 50 gr cașcaval ras
 50 gr ciuperci
 50 gr ardei kapia
 50 gr masline feliate

Indicații

1

Într-un bol se pune făina împreună cu sarea iar în alt bol drojdia, uleiul de măsline, zaharul, apa și se omogenizează.

2

Se adaugă peste făină amestecul omogenizat si se frământă aluatul preț de câteva minute.

3

Aluatul se lasă la dospit timp de 30 minute la temperatura camerei.

4

După ce aluatul a dospit se împarte în 3 porții egale.
Aluatul se întinde pe o suprafață tapetată cu făină din aproape in aproape cu degetele apoi blatul se pune pe fundul unei tavi pe care o tapetam cu făină in prealabil.

5

Blatul se pune in cuptorul încins timp de 3 minute pentru a creste putin.

6

După ce blatul a crescut, scoatem tava din cuptor și adaugam ingredientele .

7

Adăugăm sosul de roșii și oregano apoi cascavalul ras, șunca presată, ciupercile, maslinele feliate si feliile de ardei kapia.

8

Punem pizza in cuptor pentru încă 10 minute la temperatura de 160˚C.

Pizza Capricciosa