Pizza Clafoutis

AutorZice Mami
DificultateÎncepător

O tarta fara aluat, cu gust de pizza, gata in mai putin de o ora!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 2 ouă
 150 gr maia imatura (sau 75 g faina, 75 g apa)
 200 gr faina
 200 ml lapte
 200 gr cascaval
 140 gr porumb din conserva
 1 fir de ceapa verde
 ¼ ardei kapia
 150 gr mezel, friptura, masline, etc
 15 gr unt
 2 pesmet

Mod de preparare:

1

Am pus într-un bol: maiaua, laptele, făina, cașcavalul mărunțit (sau ras), ouăle și porumbul. Am amestecat cu un tel și gata aluatul! Magic, nu?

2

Am mărunțit ingredientele pentru topping: 2 cârnați de mangaliță, 1/4 de kapia, 1 felie de șuncă de porc, 1 felie de caș de capră și un fir de ceapă.

3

Am uns o tavă pentru tarte cu unt și am tapetat-o cu pesmet. Am turnat aluatul pregătit, apoi am adăugat toppingul. Tarta noastră e gata de intrat în cuptor!

4

Am copt tarta cam 45 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

Are o textură foarte faină, cu margini crocante și interior savuros, merge mâncată și caldă, dar și rece! Bonus, se feliază frumos și nu face firimituri!

Ingrediente

 2 ouă
 150 gr maia imatura (sau 75 g faina, 75 g apa)
 200 gr faina
 200 ml lapte
 200 gr cascaval
 140 gr porumb din conserva
 1 fir de ceapa verde
 ¼ ardei kapia
 150 gr mezel, friptura, masline, etc
 15 gr unt
 2 pesmet

Indicații

1

Am pus într-un bol: maiaua, laptele, făina, cașcavalul mărunțit (sau ras), ouăle și porumbul. Am amestecat cu un tel și gata aluatul! Magic, nu?

2

Am mărunțit ingredientele pentru topping: 2 cârnați de mangaliță, 1/4 de kapia, 1 felie de șuncă de porc, 1 felie de caș de capră și un fir de ceapă.

3

Am uns o tavă pentru tarte cu unt și am tapetat-o cu pesmet. Am turnat aluatul pregătit, apoi am adăugat toppingul. Tarta noastră e gata de intrat în cuptor!

4

Am copt tarta cam 45 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

Are o textură foarte faină, cu margini crocante și interior savuros, merge mâncată și caldă, dar și rece! Bonus, se feliază frumos și nu face firimituri!

Note

Pizza Clafoutis