O pizza delicioasă cu brânză cu verdețuri, o brânză maturată și untoasă și alte brânzeturi completate de aroma strugurilor albi, îmmm… o combinație delicioasă. Pentru această pizza, nu am folosit deloc cașcaval, doar brânzeturi.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pui făina în bolul de la mixer, apoi adaugi sarea și drojdia în locuri opuse, torni 200 ml apă, uleiul și începi să amesteci. La nevoie, mai adaugi 3 linguri (30 ml) de apă. Frămânți aluatul la robot aprox 5 minute sau de mână până devine pufos, neted (fără cocoloașe) și lucios.
Transferi aluatul într-un bol uns cu o lingură de ulei și îl acoperi cu folie alimentară.
Lași la dospit 30 de minute.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu puțină făină și îl frămânți doar cât să-i dai formă. Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.
Transferi aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o tavă pentru pizza, având grijă să lași marginea mai grosuță. Eu pun în plus și hârtie de copt, fundul blatului capătă acea textură ca de vatră.
Ungi aluatul cu sosul de roșii.
Dai pe răzătoare brânza cu verdețuri peste toată suprafața aluatului. Brânza feta o rupi cu mâinile și o așezi pe mijloc. Brânza de burduf o rupi bucățele și o așezi pe marginea aluatului.
După ce ai spălat boabele de struguri și le-ai scos sâmburii, le tai în jumătăți și le așezi pe pizza, sub formă de coroniță.
Cuburile de brânză topită le rupi și le pui din loc în loc.
Dai la cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 15 minute.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Pui făina în bolul de la mixer, apoi adaugi sarea și drojdia în locuri opuse, torni 200 ml apă, uleiul și începi să amesteci. La nevoie, mai adaugi 3 linguri (30 ml) de apă. Frămânți aluatul la robot aprox 5 minute sau de mână până devine pufos, neted (fără cocoloașe) și lucios.
Transferi aluatul într-un bol uns cu o lingură de ulei și îl acoperi cu folie alimentară.
Lași la dospit 30 de minute.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu puțină făină și îl frămânți doar cât să-i dai formă. Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.
Transferi aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o tavă pentru pizza, având grijă să lași marginea mai grosuță. Eu pun în plus și hârtie de copt, fundul blatului capătă acea textură ca de vatră.
Ungi aluatul cu sosul de roșii.
Dai pe răzătoare brânza cu verdețuri peste toată suprafața aluatului. Brânza feta o rupi cu mâinile și o așezi pe mijloc. Brânza de burduf o rupi bucățele și o așezi pe marginea aluatului.
După ce ai spălat boabele de struguri și le-ai scos sâmburii, le tai în jumătăți și le așezi pe pizza, sub formă de coroniță.
Cuburile de brânză topită le rupi și le pui din loc în loc.
Dai la cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 15 minute.
Poftă Bună!