Pizza cu brânză și struguri

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

O pizza delicioasă cu brânză cu verdețuri, o brânză maturată și untoasă și alte brânzeturi completate de aroma strugurilor albi, îmmm… o combinație delicioasă. Pentru această pizza, nu am folosit deloc cașcaval, doar brânzeturi.

ShareSave
O pizza delicioasă cu brânză cu verdețuri,
Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

Pentru aluat:
 315 gr făină albă
 1 tsp sare
 6 gr drojdie uscată
 230 ml apă caldă
 30 ml ulei de măsline
Pentru topping:
 3 tbsp sos de roșii
 150 gr telemea de vacă cu verdețuri
 60 gr brânză Feta
 2 triunghiuri de brânză topită cu Gorgonzola
 2 triunghiuri de brânză topită cu ciuperci
 8 felii de brânză de burduf
 Struguri albi, după gust
În plus:
 40 gr făină (pentru blatul de lucru)
 1 tsp ulei

Mod de preparare:

Aluatul:
1

Pui făina în bolul de la mixer, apoi adaugi sarea și drojdia în locuri opuse, torni 200 ml apă, uleiul și începi să amesteci. La nevoie, mai adaugi 3 linguri (30 ml) de apă. Frămânți aluatul la robot aprox 5 minute sau de mână până devine pufos, neted (fără cocoloașe) și lucios.

2

Transferi aluatul într-un bol uns cu o lingură de ulei și îl acoperi cu folie alimentară.
Lași la dospit 30 de minute.

Decorare și coacere:
3

Întinzi aluatul pe masa presărată cu puțină făină și îl frămânți doar cât să-i dai formă. Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.

4

Transferi aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o tavă pentru pizza, având grijă să lași marginea mai grosuță. Eu pun în plus și hârtie de copt, fundul blatului capătă acea textură ca de vatră.

5

Ungi aluatul cu sosul de roșii.

6

Dai pe răzătoare brânza cu verdețuri peste toată suprafața aluatului. Brânza feta o rupi cu mâinile și o așezi pe mijloc. Brânza de burduf o rupi bucățele și o așezi pe marginea aluatului.

7

După ce ai spălat boabele de struguri și le-ai scos sâmburii, le tai în jumătăți și le așezi pe pizza, sub formă de coroniță.
Cuburile de brânză topită le rupi și le pui din loc în loc.

8

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 15 minute.

Poftă Bună!

Ingrediente

Pentru aluat:
 315 gr făină albă
 1 tsp sare
 6 gr drojdie uscată
 230 ml apă caldă
 30 ml ulei de măsline
Pentru topping:
 3 tbsp sos de roșii
 150 gr telemea de vacă cu verdețuri
 60 gr brânză Feta
 2 triunghiuri de brânză topită cu Gorgonzola
 2 triunghiuri de brânză topită cu ciuperci
 8 felii de brânză de burduf
 Struguri albi, după gust
În plus:
 40 gr făină (pentru blatul de lucru)
 1 tsp ulei

Indicații

Aluatul:
1

Pui făina în bolul de la mixer, apoi adaugi sarea și drojdia în locuri opuse, torni 200 ml apă, uleiul și începi să amesteci. La nevoie, mai adaugi 3 linguri (30 ml) de apă. Frămânți aluatul la robot aprox 5 minute sau de mână până devine pufos, neted (fără cocoloașe) și lucios.

2

Transferi aluatul într-un bol uns cu o lingură de ulei și îl acoperi cu folie alimentară.
Lași la dospit 30 de minute.

Decorare și coacere:
3

Întinzi aluatul pe masa presărată cu puțină făină și îl frămânți doar cât să-i dai formă. Întinzi aluatul în foaie potrivită ca grosime.

4

Transferi aluatul cu ajutorul unui sucitor, într-o tavă pentru pizza, având grijă să lași marginea mai grosuță. Eu pun în plus și hârtie de copt, fundul blatului capătă acea textură ca de vatră.

5

Ungi aluatul cu sosul de roșii.

6

Dai pe răzătoare brânza cu verdețuri peste toată suprafața aluatului. Brânza feta o rupi cu mâinile și o așezi pe mijloc. Brânza de burduf o rupi bucățele și o așezi pe marginea aluatului.

7

După ce ai spălat boabele de struguri și le-ai scos sâmburii, le tai în jumătăți și le așezi pe pizza, sub formă de coroniță.
Cuburile de brânză topită le rupi și le pui din loc în loc.

8

Dai la cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 15 minute.

Poftă Bună!

Pizza cu brânză și struguri