Îmi doream de mult să pregătesc o pizza numai cu ciuperci și acum a venit și rândul ei. Am folosit ciuperci shimeji albe și brune și ciuperci champignon, pe pat de cașcaval.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pui făina în bolul de la mixer, adaugi drojdia uscată și amesteci.
Adaugi apa caldă, uleiul, pui sarea peste lichide și frămânți până obții un aluat moale, omogen și elastic.
Acoperi cu folie alimentară și lași la dospit 90 de minute.
Tai de cotor mănunchiurile de ciuperci shimeji, le speli și le tai în două sau trei, cum preferi. Cureți ciupercile champignon de pielițe, le speli și le feliezi.
Călești ciupercile cu un praf de sare, într-o tigaie mare, cât să le rumenești ușor, apoi le lași la răcit.
Presari puțină făină pe blatul de lucru și frămânți aluatul atât cât să-i dai formă. Îl întinzi în foaie potrivită ca grosime, îl ungi cu sucul de roșii.
Presari măghiran și busuioc. Apoi adaugi mozzarella proaspătă, ruptă în bucăți, mozzarella tip bloc, cașcavalul și parmezanul date pe răzătoare.
Adaugi ciupercile, răsfirându-le.
Dai la cuptorul preîncălzit, coci la foc iute (eu am un semn pentru pizza) pentru 15 minute.
Poftă Bună!
Notă: pentru un aluat pufos, lasă-l la dospit o oră și te vei bucura de o pizza cu blat înalt și pufos, în plus procesul de dospire contribuie la aroma blatului.
Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dilzovă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.
Ingrediente
Indicații
Pui făina în bolul de la mixer, adaugi drojdia uscată și amesteci.
Adaugi apa caldă, uleiul, pui sarea peste lichide și frămânți până obții un aluat moale, omogen și elastic.
Acoperi cu folie alimentară și lași la dospit 90 de minute.
Tai de cotor mănunchiurile de ciuperci shimeji, le speli și le tai în două sau trei, cum preferi. Cureți ciupercile champignon de pielițe, le speli și le feliezi.
Călești ciupercile cu un praf de sare, într-o tigaie mare, cât să le rumenești ușor, apoi le lași la răcit.
Presari puțină făină pe blatul de lucru și frămânți aluatul atât cât să-i dai formă. Îl întinzi în foaie potrivită ca grosime, îl ungi cu sucul de roșii.
Presari măghiran și busuioc. Apoi adaugi mozzarella proaspătă, ruptă în bucăți, mozzarella tip bloc, cașcavalul și parmezanul date pe răzătoare.
Adaugi ciupercile, răsfirându-le.
Dai la cuptorul preîncălzit, coci la foc iute (eu am un semn pentru pizza) pentru 15 minute.
Poftă Bună!
Notă: pentru un aluat pufos, lasă-l la dospit o oră și te vei bucura de o pizza cu blat înalt și pufos, în plus procesul de dospire contribuie la aroma blatului.
Tips: nu ungeți cu mult sos blatul, pentru a nu-l încruzi.
Tips: drojdia se dilzovă în apă caldă, nu fierbinte, pentru că omoară drojdia, nu rece, pentru că întârzie dospirea.