fbpx

Pizza cu crusta de conopida

AutorDeMancare
DificultateIntermediar

O alternativa sanatoasa la traditionala pizza Margherita, usoara si fara pic de faina.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 1,50 kg Conopida
 1 Ou
 200 g Mozzarela
 5 linguri(ă) Sos de rosii
 10 g Busuioc
 3 l Apa
 1 linguriță(e) Sare

Mod de preparare:

1

Se fierbe conopida in apa cu sare, timp de 20-30 de minute (pana cand aceasta devine moale).

2

Conopida fiarta se stoarce bine de lichid, pana cand ramane aproape uscata si are textura unui aluat moale.

3

Se amesteca impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de mozzarella (data prin razatoare).

4

Intr-o tava pe hartie de copt se intinde un strat subtire din aluatul format, nu mai groasa de 1cm.

5

Se lasa la cuptor timp de 10 minute, la 180 de grade celsius.

6

Se scoate din cuptor si se intoarce pe partea coapta.

7

Se intinde un strat de sos de rosii si felii din mozzarella ramasa.

8

Se lasa la cuptor inca 5-10 minute pana cand se topeste mozzarela.

9

Se presara busuioc proaspat si se feliaza.

Ingrediente

 1,50 kg Conopida
 1 Ou
 200 g Mozzarela
 5 linguri(ă) Sos de rosii
 10 g Busuioc
 3 l Apa
 1 linguriță(e) Sare

Direcții

1

Se fierbe conopida in apa cu sare, timp de 20-30 de minute (pana cand aceasta devine moale).

2

Conopida fiarta se stoarce bine de lichid, pana cand ramane aproape uscata si are textura unui aluat moale.

3

Se amesteca impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de mozzarella (data prin razatoare).

4

Intr-o tava pe hartie de copt se intinde un strat subtire din aluatul format, nu mai groasa de 1cm.

5

Se lasa la cuptor timp de 10 minute, la 180 de grade celsius.

6

Se scoate din cuptor si se intoarce pe partea coapta.

7

Se intinde un strat de sos de rosii si felii din mozzarella ramasa.

8

Se lasa la cuptor inca 5-10 minute pana cand se topeste mozzarela.

9

Se presara busuioc proaspat si se feliaza.

Pizza cu crusta de conopida