Pizza cu gust de toamna? Sigur ca da!
Am fost surprinsa cat de buna a fost combinatia asta. Cu siguranta ramane pe lista de favorite in sezonul acesta.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu.
Se face o gaura in mijloc si se toarna kefirul. Cu o furculita se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina. Se framanta usor. In functie de tipul de faina utilizat, se mai adauga apa sau faina.
Se transfera aluatul pe blatul de lucru infainat si se framanta pana devine neted, usor elastic.
Se acopera cu un prosop curat si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Dupa cele 10 minute, se intinde (direct pe o hartie de copt, sau in tava) aluatul intr-o forma rotunda.
Se pastreaza o margine care sa tină ingredientele inauntru.
Se intinde bine sosul de rosii peste aluat. Apoi se presara un strat generos de cascaval ras. Acesta se va topi si va lipi ingredientele de aluat.
Adaugam feliile de salam, si dovlecelul taiat felii. Optional se pot adauga ardei, rosii, masline.
Am pus un strat de spanac peste care am presarat cascal ras. Iar ultimul, dar nu cel din urma, este dovleacul copt. Pentru a pastra cat mai mult din textura, l-am adaugat la final.
Am copt pizza la 200 de grade pentru 18-20 minute.
Am servit-o fierbinte, direct din cuptor.
Ingrediente
Indicații
Faina se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu.
Se face o gaura in mijloc si se toarna kefirul. Cu o furculita se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina. Se framanta usor. In functie de tipul de faina utilizat, se mai adauga apa sau faina.
Se transfera aluatul pe blatul de lucru infainat si se framanta pana devine neted, usor elastic.
Se acopera cu un prosop curat si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Dupa cele 10 minute, se intinde (direct pe o hartie de copt, sau in tava) aluatul intr-o forma rotunda.
Se pastreaza o margine care sa tină ingredientele inauntru.
Se intinde bine sosul de rosii peste aluat. Apoi se presara un strat generos de cascaval ras. Acesta se va topi si va lipi ingredientele de aluat.
Adaugam feliile de salam, si dovlecelul taiat felii. Optional se pot adauga ardei, rosii, masline.
Am pus un strat de spanac peste care am presarat cascal ras. Iar ultimul, dar nu cel din urma, este dovleacul copt. Pentru a pastra cat mai mult din textura, l-am adaugat la final.
Am copt pizza la 200 de grade pentru 18-20 minute.
Am servit-o fierbinte, direct din cuptor.