Pizza cu dovleac – blat fara drojdie

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Pizza cu gust de toamna? Sigur ca da!
Am fost surprinsa cat de buna a fost combinatia asta. Cu siguranta ramane pe lista de favorite in sezonul acesta.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

Blat fara drojdie
 350 gr Faina
 200 ml Kefir/lapte batut
 1 tsp Bicarbonat de sodiu
 1 tsp Sare
Toppings
 2 tbsp Sos tomate/bulion
 100 gr Cascaval
 6 gr Felii salam/sunca
 ½ Dovlecel mic feliat
 1 Mana de spanac
 100 gr Dovleac copt

Mod de preparare:

1

Faina se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu.

2

Se face o gaura in mijloc si se toarna kefirul. Cu o furculita se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina. Se framanta usor. In functie de tipul de faina utilizat, se mai adauga apa sau faina.

3

Se transfera aluatul pe blatul de lucru infainat si se framanta pana devine neted, usor elastic.

4

Se acopera cu un prosop curat si se lasa 10 minute sa se odihneasca.

5

Dupa cele 10 minute, se intinde (direct pe o hartie de copt, sau in tava) aluatul intr-o forma rotunda.

6

Se pastreaza o margine care sa tină ingredientele inauntru.

7

Se intinde bine sosul de rosii peste aluat. Apoi se presara un strat generos de cascaval ras. Acesta se va topi si va lipi ingredientele de aluat.

8

Adaugam feliile de salam, si dovlecelul taiat felii. Optional se pot adauga ardei, rosii, masline.

9

Am pus un strat de spanac peste care am presarat cascal ras. Iar ultimul, dar nu cel din urma, este dovleacul copt. Pentru a pastra cat mai mult din textura, l-am adaugat la final.

10

Am copt pizza la 200 de grade pentru 18-20 minute.

11

Am servit-o fierbinte, direct din cuptor.

Ingrediente

Blat fara drojdie
 350 gr Faina
 200 ml Kefir/lapte batut
 1 tsp Bicarbonat de sodiu
 1 tsp Sare
Toppings
 2 tbsp Sos tomate/bulion
 100 gr Cascaval
 6 gr Felii salam/sunca
 ½ Dovlecel mic feliat
 1 Mana de spanac
 100 gr Dovleac copt

Indicații

1

Faina se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu.

2

Se face o gaura in mijloc si se toarna kefirul. Cu o furculita se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina. Se framanta usor. In functie de tipul de faina utilizat, se mai adauga apa sau faina.

3

Se transfera aluatul pe blatul de lucru infainat si se framanta pana devine neted, usor elastic.

4

Se acopera cu un prosop curat si se lasa 10 minute sa se odihneasca.

5

Dupa cele 10 minute, se intinde (direct pe o hartie de copt, sau in tava) aluatul intr-o forma rotunda.

6

Se pastreaza o margine care sa tină ingredientele inauntru.

7

Se intinde bine sosul de rosii peste aluat. Apoi se presara un strat generos de cascaval ras. Acesta se va topi si va lipi ingredientele de aluat.

8

Adaugam feliile de salam, si dovlecelul taiat felii. Optional se pot adauga ardei, rosii, masline.

9

Am pus un strat de spanac peste care am presarat cascal ras. Iar ultimul, dar nu cel din urma, este dovleacul copt. Pentru a pastra cat mai mult din textura, l-am adaugat la final.

10

Am copt pizza la 200 de grade pentru 18-20 minute.

11

Am servit-o fierbinte, direct din cuptor.

Pizza cu dovleac – blat fara drojdie